Series: <span>Nacht van de vrijdenker</span>

Dit artikel is deel 3 uit de 22-delige serie Nacht van de vrijdenker
Play
Het Atheïsmedebat (Foto: Gerbrich Reynaert)
Het Atheïsmedebat (Foto: Gerbrich Reynaert)

Moeten we de religies nu zwaar bekritiseren zoals de nieuwe atheïsten doen of is het beter om een meer tolerante houding aan te nemen ten opzichte van intolerantie? Dirk Verhofstadt, Etienne Vermeersch, Patrick Loobuyck en Karim Zahidi gaan hierover, begeleid door Maarten Boudry in debat in De Nacht van de Vrijdenker.

Dit artikel is deel 4 uit de 22-delige serie Nacht van de vrijdenker
Play
10355694_608358005960583_8730974722159036806_o
Hans Achterhuis. (Foto: Gerbrich Reynaert)

Kan filosofie de wereld redden? Hoe kunnen we vele conflicten, strijd en crisissen waarmee we tegenwoordig wereldwijd geconfronteerd worden begrijpen? Hoe kunnen we ze vreedzaam uitvechten? Hans Achterhuis biedt antwoorden op al deze vragen op de Nacht van de Vrijdenker.

Dit artikel is deel 5 uit de 22-delige serie Nacht van de vrijdenker
Play
Bas Haring (Foto: Gerbrich Reynaert)
Bas Haring (Foto: Gerbrich Reynaert)

Wat is de zin van het leven? Hoe onderscheid je zin van onzin? Wat is waardevol in het leven? Waarom is helder denken belangrijk? Volksfilosoof Bas Haring over het praktisch nut van filosofie in je dagelijks bestaan.

Dit artikel is deel 6 uit de 22-delige serie Nacht van de vrijdenker
Play
Herman Boel (foto: Gerbrich Reynaert)
Herman Boel (foto: Gerbrich Reynaert)

Waarom geloven mensen in mythes? Wat maakt ons zo vatbaar voor goedgelovigheid? Waatom zijn complottheorieën en kwakzalverij zo aantrekkelijk? Herman Boel vertelt het jullie allemaal in deze lezing van De Nacht van de Vrijdenker.