Over ons

Kritisch Denken is een podcast opgezet ter promotie van het kritische denken. Deze podcast heeft als doel mensen te leren dat ze niet alles wat ze horen zomaar aanvaarden of als een ‘complottheorie’ neerleggen. Het doel is het ontwikkelen van een kritische geest waarmee men standpunten kritisch beschouwd. En in de eerste plaats de eigen standpunten. De productie wordt mogelijk gemaakt door Jozef van Giel en Rik Delaet. De afleveringen van Kritisch Denken worden iedere week zo’n 20.000 keer gedownload.

Kritisch Denken wordt mogelijk gemaakt door onze luisteraars. Dankzij hen blijven we vrij van reclame en blijft abonneren gratis. Als je ons wilt steunen, kan je hier te weten komen hoe.

Russells Theepot

Kritisch Denken is een productie van Russells Theepot. Russells Theepot maakt informatie over skepticisme en kritisch denken toegankelijk voor het Nederlandssprekende publiek. Volgens ons kan echte vrije meningsuiting alleen bestaan als mensen in staat zijn om de verschillende meningen kritisch te evalueren.

Copyright – Copyleft

Creative Commons-Licentie
Dit werk van Russells theepot valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie.

Alles wat wij op deze website produceren voldoet aan het creative commons principe. U mag alles wat hier wordt gepresenteerd opnieuw gebruiken op voorwaarde dat u de bron vermeldt.

Ook voor de inhoud die niet origineel door ons geschreven werd, hebben we toelating gevraagd aan de auteur om het te mogen vertalen of hergebruiken. TED volgt ook een creative commons principe en dus gebruiken wij hun materiaal ook op die manier.

Het logo Kritisch denken logo.jpg evenals de draaiende theepot voor de flavicon en de animatie van de theepot die rond de zon draait zijn onze eigen creaties en mogen in het kader creative commons hergebruikt worden.