Videos (eigen)

Russells Theepot ondertitelt regelmatig video’s over scepticisme en atheïsme om hoogtepunten voor een breder Nederlandstalig publiek beschikbaar te maken.

 
Cristina Rad – Waarom je jezelf atheïst moet noemen
Is Atheïst een goede naam voor iemand die niet gelooft, of kan je jezelf beter humanist of evolutionist noemen? Of helemaal geen label?

 

 

 

Wat als je het mis hebt? – Richard Dawkins
Een student vraagt Richard Dawkins of hij zich niet kan vergissen over religie.

 

 

 

Bijbelquiz (Tegenspraken in de Bijbel)
Een geanimeerde bijbelquiz tussen theoloog William Lane Craig en jonge-aardecreationist Ken Ham.

 

 

 

Overlappende magisteria, Jamy Ian Swiss
Volgens Swiss zijn er overlappende gebieden waar skeptici samen met atheïsten en seculiere humanisten optreden, maar zijn ze niet altijd vrienden.

 

 

 
‘Wat ik God te zeggen heb’, Stephen Fry
Alsof hij al bij de hemelpoort aangekomen was, haalde hij stevig uit naar de alwetende, almachtige God die een wereld vol leed en pijn creëerde.

 

 

 
Wat hebben we aan de kerk?, Stephen Fry
Als een instantie achteraf toe moet geven “wij wisten niet beter”, wat zegt het dan over haar plaats in de samenleving als brenger van de absolute moraal?

 

 

 
Islam niet de populairste godsdienst allertijden, Alex Agnew
De Vlaamse komediant Alex Agnew grapt over islamistische straffen zoals steniging en neemt tegelijk de ‘Vlaamse Leeuwen’ in zijn publiek op de hak.

 

 

 
Atheïsme is geen religie, Bill Maher
De Amerikaanse komiek Bill Maher is het zat dat mensen atheïsme een religie noemen. Hij legt op een grappige manier uit waarom dit niet waar is.

 

 

 
Evolutionaire feiten: Goed ontwerp, slecht ontwerp
Waarom vinden we de evolutietheorie een sterke theorie? En op welke manier wordt die ondersteund door empirische observaties? Stap-voor-stap worden de schakels getoond die een fascinerend beeld geven van hoe diersoorten zich in verschillende richtingen telkens aangepast hebben aan hun omgeving.

 

 

 
Dr. Bronowski verdedigt de wetenschap
Dr. Jacob Bronowski’s gepassioneerde en bewogen verdediging van de wetenschap, gefilmd in Auschwitz voor zijn baanbrekende televisieserie voor de BBC, ‘The Ascent of Man’.

 

 

 
De wetenschappelijke methode eenvoudig uitgelegd
Hoe weten wetenschappers dat iets waar is? En hoe ze er voor zorgen dat andere wetenschappers zich ook aan die spelregels houden. Deze uitleg van Potholer54 is een uitstekende inleiding om de wetenschappelijke methode te leren begrijpen.

 

 

 
De wetenschap weet niet alles, Dara Ó Briain
Cabaretier Dara O’Briain legt uit hoe de vork in de steel zit over het publieke begrip van wetenschap.

 

 

 

Bekijk meer videos »

Weet jij nog een goede video die je graag ondertitelt ziet? Laat het weten via ons contactformulier. Activiteiten zoals deze ondertitelingen worden mogelijk gemaakt door onze bezoekers. Help mee en Steun ook Russells Theepot.