De Nacht van Montasser Alde’Emeh

Play

Hoe moeten we met radicale IS aanhangers omgaan? Moeten we de IS-kinderen terug naar België halen? Kunnen we ze deradicaliseren? Allemaal vragen die Jan Lippens op de Nacht van de Vrijdenker stelde aan Montasser Alde’Emeh. Islamkenner en ooit infiltrant voor de Belgische staatsveiligheid. (Foto: Gerbrich Reynaert)

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 24 maart 2019, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 373ste aflevering van deze podcast.
Hoe moeten we met radicale IS aanhangers omgaan? Moeten we de IS-kinderen terug naar België halen? Kunnen we ze deradicaliseren? Allemaal vragen die Jan Lippens op de Nacht van de Vrijdenker stelde aan Montasser Alde’Emeh. Islamkenner en ooit infiltrant voor de Belgische staatsveiligheid.
Vandaag horen jullie zijn antwoorden
[/expand]
Dubbelleven

Opmerking: onlangs besliste een rechtbank dat de IS-kinderen wel moeten teruggehaald worden. Die uitspraak kwam na deze opname.
En vergeet niet om 9 november van 2019 in jouw agenda vrij te houden want dan gaat De Nacht Van De Vrijdenker 2019 door.

Het citaat
Het citaat van vandaag kome van Maarten Boudry.
Boudry zei:

Volgens mij is dat de grote uitdaging voor progressieve krachten de komende jaren, ook hier in Europa: gun rechts-populisten niet het monopolie op islamkritiek. Laat hen niet wegkomen met de perceptie dat zij de enigen zijn die de problemen “durven te benoemen”. Veroordeel hun knettergekke voorstellen (“Ban all Muslims!”), maar neem tezelfdertijd de angsten en verzuchtingen van mensen ernstig. Hou op met islamcritici de mond te snoeren met de dooddoener dat ze “extreemrechts in de kaart spelen”. En schrap voorgoed de onzin-termen “islamofobie” en “cultureel racisme” uit het politiek-correcte draaiboek.

Bronnen

Montasser AlDe’Emeh op WikipediA

Zijn website https://www.montasser.be/

Zijn boek Dubbelleven bij Lannoo

Via deze link kan je bijdragen aan de gerechtskosten voor de gedagvaarde Skepp auteurs, of door over te schrijven op de rekening van SKEPP met mededeling “Fundraiser”.

Het citaat komt van hier.

2 Reacties

 1. Stef zei:

  Ik vind dat het geluid van Montasser Alde’Emeh belangrijk is om gehoord te worden. En ondanks dat Jan Lippens soms te onsympathiek en ergerniswekkend was, dank voor dit goede interview.

  15 april 2019
  Antwoord
  • Jozef zei:

   Bedankt voor jouw reactie Stef.
   Het is natuurlijk de taak van een interviewer om lastige en vervelende vragen te stellen. Ik vind dat een interviewer die enkel brave vragen stelt geen goede interviewer is.

   21 april 2019
   Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.