Pepijn Van Erp bij Skeptics In The Pub Gent (3)

Play

Pepijn Van Erp van Skepsis kwam naar Skeptics in the Pub in Gent en sprak er met ons over verschillende onderwerpen waarover hij verslag uitbracht in Skepter. Over ijsmannen, strandbeschermingsbuizen en bomwichelroedes.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 4 september 2016, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 286ste aflevering van deze podcast.
De uitwisselingen tussen de skeptici uit Nederland en Vlaanderen zijn niet zo talrijk, maar op 16 juni kwam Pepijn Van Erp langs bij Skeptics in the Pub in Gent. Hij vertelde ons een stukje geschiedenis van Skepsis en over enkele bijzondere onderwerpen waarover hij verslag uitbracht in het tijdschrift Skepter. Hij sprak over de IJsman, over buizen die het zand op het strand moeten houden en over wichelroeden die gebruikt worden om wapens en explosieven te detecteren.
Vandaag horen jullie het eerste deel van de publieksvragen.
Ik heb dit deel met twee recorders opgenomen. Eén was gekoppeld aan de microfoon van Pepijn, de andere bengelde midden in de zaal. Ik heb bij de montage telkens de stukken waar Pepijn spreekt tussen geplakt, vandaar dat de klank voortdurend verandert. Maar het maakt het gesprek wel verstaanbaarder.
Pepijn Van Erp bij Skeptics in the Pub Gent.

En volgende keer horen jullie waarom Pepijn daar nu zit.

Het citaat
Het citaat van vandaag komt van ergens op facebook. Voor zover ik weet is het niet van een bekende persoon. Maar wel interessant.

Je hebt het recht om te geloven dat er feeën in je achtertuin zitten. Maar je hebt niet het recht om me te verbieden om ’s avonds laat in de straat achter jouw achtertuin te lopen om de feeën niet wakker te maken.

Bronnen

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.