Pepijn Van Erp bij Skeptics In The Pub Gent (1)

Play

Pepijn Van Erp van Skepsis kwam naar Skeptics in the Pub in Gent en sprak er met ons over verschillende onderwerpen waarover hij verslag uitbracht in Skepter. Over ijsmannen en strandbeschermingsbuizen.

Inleiding

Goeiedag, het is vandaag zondag 21 augustus 2016, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 284ste aflevering van deze podcast.
De uitwisselingen tussen de skeptici uit Nederland en Vlaanderen zijn niet zo talrijk, maar op 16 juni kwam Pepijn Van Erp langs bij Skeptics in the Pub in Gent. Hij vertelde ons een stukje geschiedenis van Skepsis en over enkele bijzondere onderwerpen waarover hij verslag uitbracht in het tijdschrift Skepter. Hij sprak over de IJsman, over buizen die het zand op het strand moeten houden en over wichelroeden die gebruikt worden om wapens en explosieven te detecteren.
Vandaag horen jullie het eerste deel.

Pepijn Van Erp over De IJsman.
Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Frank Verhoft. Frank Verhoft is één van de organisatoren van Skeptics In The Pub Vlaanderen. Hij is heel actief in de skeptische beweging.
In een artikel in het juninummer van het tijdschrift van Skepp “Wonder en is gheen Wonder” schreef Verhoft:

Het is natuurlijk groener om die homeopatische rommel niet te kopen: de milieukosten voor het produceren, verpakken en transporteren van fake geneesmiddelen zijn simpelweg veel te hoog.

Bronnen

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.