Pepijn Van Erp bij Skeptics In The Pub Gent (2)

Dit artikel is deel 4 uit de 11-delige serie Skeptics In The Pub
Play

Pepijn Van Erp van Skepsis kwam naar Skeptics in the Pub in Gent en sprak er met ons over verschillende onderwerpen waarover hij verslag uitbracht in Skepter. Over ijsmannen, strandbeschermingsbuizen en bomwichelroedes.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 28 augustus 2016, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 285ste aflevering van deze podcast.
De uitwisselingen tussen de skeptici uit Nederland en Vlaanderen zijn niet zo talrijk, maar op 16 juni kwam Pepijn Van Erp langs bij Skeptics in the Pub in Gent. Hij vertelde ons een stukje geschiedenis van Skepsis en over enkele bijzondere onderwerpen waarover hij verslag uitbracht in het tijdschrift Skepter. Hij sprak over de IJsman, over buizen die het zand op het strand moeten houden en over wichelroeden die gebruikt worden om wapens en explosieven te detecteren.
Vandaag horen jullie het tweede deel.
Pepijn Van Erp over De Strandbuizen en wichelroeden.
Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Ben Goldacre.
Wat je moet doen om gezond te leven? Kwakzalvers zullen hun fantastische producten en superfoods aanprijzen, maar Goldacre zei

Eet veel fruit en groenten en leef verder in alle opzichten zo gezond mogelijk. Doe iedere dag aan lichaamsbeweging, zorg ervoor dat je niet te dik wordt, drink niet te veel alcohol, rook niet en laat je niet afleiden van echte, fundamentele, simpele oorzaken van een slechte gezondheid.

Bronnen

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.