Van Mening verschillen deel 2

Play

Iedereen vindt dat hij altijd gelijk heeft. Toch verschillen we dikwijls vanĀ  mening. En eenvoudig vinden we dat niet. Om in een discussie tot een vergelijk te komen is gewoon afkomen met jouw rationele argumenten dikwijls niet effectief. Maar wat dan wel? Ruben Mersch schreef er een boek over en wij waren op zijn boekvoorstelling.

Inleiding

Goeiedag, het is vandaag zondag 17 februari 2019, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 370ste aflevering van deze podcast.

Iedereen vindt dat hij altijd gelijk heeft. Toch verschillen we dikwijls van mening. En eenvoudig vinden we dat niet. Om in een discussie tot een vergelijk te komen is gewoon afkomen met jouw rationele argumenten dikwijls niet effectief. Maar wat dan wel? Ruben Mersch schreef er een boek over en wij waren op zijn boekvoorstelling en vandaag horen jullie het tweede deel van die voorstelling.

Van Mening verschillen deel 2

Volgende keer horen jullie dat niet elk debat even zinvol is.

Het citaat

Het citaat van vandaag komt van Steven Pinker

Pinker zei:

Uit experimenten is gebleken dat mensen die zich voor een linkse of een rechtse ideologie engageren zo graag informatie willen lezen die hun overtuiging bevestigt, dat ze domme rekenfouten maken wanneer ze een tabel met cijfers over een gepolitiseerd onderwerp zoals wapenbeheersing lezen.

Bronnen

Het boek Van Mening verschillen van Ruben Mersch bij de uitgever

Artikel waaruit het citaat komt.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.