Natuurgenezers eisen aftreden anti-kwak minister

280Edith_SchippersDe Nederlandse minister van volksgezondheid, Edith Schippers, ligt onder vuur van natuurgenezers die in een petitie nu eisen om haar aftreden. Een filmpje waarin de minister zich zeer kritisch uitlaat over alternatieve geneeswijzen heeft kwaad bloed gezet. In de videoboodschap bedankte zij Cees Renckens, de aftredend voorzitter bij De Vereniging tegen de Kwakzalverij. Het filmpje werd in 2011 opgenomen, maar pas onlangs op internet gezet.

Natuurgeneeskundige Yvonne van Stigt stelde hierop een petitie op om te vragen naar het aftreden van de minister. In een open brief aan Cees Renckens schrijft ze over de minister: Ze spreekt over modeziekten alsof mensen een ziekte verzinnen, die alleen maar aanstellerij is. Dit is een manier van spreken die een minister niet past.” Intussen prijken foto’s van de minister met teksten als Ik schipper liever met uw gezondheid, “uw zorg zal mij een zorg zijn”.

De petitie werd onder andere opgepikt door complotdenkerswebsites als wanttoknow (ze bieden tevens “betrouwbare en verifieerbare informatiebronnen met betrekking tot de UFO-doofpot”) en Geen-nieuws (die over de Rothschild’s weet te vertellen: “alle grote banken vallen onder hun gezag”). Intussen heeft de petitie al ruim 18.000 ondertekenaars opgeleverd.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.