Betreffende Betz (2)

Play
cees_renckens
Op 26 april hebben skepp en de Oudstudentenbond VUB een volledige dag georganiseerd ter ere van hun voormalige voorzitter en professor Willem Betz. De hele ochtend hebben verschillende mensen lofbetuigingen aan Wim Betz geuit. In de namiddag zijn interessante toespraken gehouden door mensen uit de skeptische wereld, en ik heb die opgenomen. In de loop van de komende weken zullen jullie die te horen krijgen. Vandaag horen jullie de speech van Cees Renckens.

Inleiding

Goeiedag, het is vandaag zondag 8 juni 2014, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 193ste aflevering van deze podcast.

Betreffende Betz (2)

Op 26 april hebben skepp en de Oudstudentenbond VUB een volledige dag georganiseerd ter ere van hun voormalige voorzitter en professor Willem Betz. Vorige keer hoorden jullie de speech van Willem Betz zelf. Vandaag krijgen jullie Cees Renckens te horen.

Renckens was jarenlang de voorzitter van de Nederlandse Vereniging Tegen De Kwakzalverij. Voor mij was hij de auteur van één van de eerste boeken die ik over dat onderwerp las. Namelijk: “Kwakzalvers op kaliloog”.

Hier komt zijn toespraak:

Play

Volgende keer horen jullie Jan Willen Nienhuys.

Het citaat

Het citaat van vandaag komt van Daniel Dennett. Dennett is één van de belangrijkste filosofen van deze tijd en een vooraanstaand atheïst. Momenteel ben ik bezig met zijn nieuwe boek “Intuition pumps” te lezen. Toen mensen Dennett vertelden dat ze voor zijn spoedig herstel gebeden hadden, antwoordde Dennett:

 Bedankt; ik apprecieer het, maar heb je ook een geit geofferd?

Tot de volgende keer.

Bronnen

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.