Waarom de milieubeweging het ggo-dossier mag loslaten (2)

Play

Een tijdje geleden hoorden jullie in deze podcast als hoe Marc Lynas de ommezwaai maakte van greenpeace activist naar verdediger van gentechnologie in het kader van een ecologisch verantwoorde landbouw. Maar ook bij ons zijn er steeds meer mensen die de ideologische dogma’s van zich afwerpen en, om hun ideaal van natuurbescherming effectiever te maken, de wetenschappelijke inzichten onderzoeken. Ook bij ons zie je beetje bij beetje dat inzicht groeien. Onlangs nog schreef Stijn Bruers hierover in zijn blog, en wij mochten het inspreken.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 19 april 2015, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 227ste aflevering van deze podcast.
Vandaag horen jullie het tweede deel van het artikel waarin Stijn Breurs pleit voor een andere houding van de milieubeweging tegenover gentechnologie.
Mededelingen
Waarom de milieubeweging het ggo-dossier mag loslaten
Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Ray Anderson. Ray Anderson hoorden jullie al in aflevering 165 http://www.kritischdenken.info/over-de-zakelijke-logica-van-duurzaamheid/ spreken over duurzaam ondernemen en hoe hij dat in zijn eigen organisatie doorvoerde.
In zijn boek ‘Confessions of a Radical Industrialist’ zei Anderson over zijn gedrag voor hij zijn bedrijf tot een ecologisch bedrijf omvormde:

“Ik ben een plunderaar, een vernietiger van de aarde, een dief van de toekomst van mijn kleinkinderen. Ooit zullen ze mensen zoals ik in de gevangenis zetten”.

Bronnen

Een reactie

  1. Alex zei:

    ‘GGO’s zijn beter dan conventionele gewassen’ – dat is wel erg algemeen gesteld!

    20 april 2015
    Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.