Waarom we mensen beter geen wappies noemen

Play

Bereiken we ons doel om mensen op het juiste pad te brengen als we ze een wappie noemen?

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 27 november 2022, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 442ste aflevering van deze podcast.
Op twee oktober was de zevende uitgave van het Diner Parlant in Hasselt. 5 sprekers komen een onderwerp presenteren tussen 5 gangen van een menu.
Ik was één van de eerste om een ticket te kopen en te vragen of ik de sprekers voor deze podcast mocht opnemen.
Maar het mocht niet baten. Twee dagen ervoor heb ik positief getest op corona. Ik was gans de pandemie nog niet besmet geraakt en ik had de woensdag ervoor mijn boosterprik gehaald. Dat was te laat, waarschijnlijk ben ik de maandag daarvoor besmet geraakt.
Ik kon dus niet naar het Diner Parlant. Gelukkig is Pieter Van Nuffel voor mij ingesprongen en heeft hij de sprekers opgenomen.
En vandaag horen jullie Sara Vandekeckhove, journaliste bij De Morgen, die spreekt over de artikelenreeks Dossier Vaccintwijfel die ze samen met Femke van Garderen maakte voor Knack. Ze behandelt de vraag of het een goed idee is om wetenschapsontkenners “wappies” te noemen.
Waarom we mensen beter geen wappies noemen

Volgende keer horen jullie het vervolg door Nathalie Van Raemdonck

Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Johan Braeckman.
Braeckman zei:

Alleen verstandige mensen kunnen onverstandige opvattingen op een verstandige wijze verdedigen

Bronnen

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.