Dossier Vaccintwijfel: onderzoeksjournalistiek als knipperlicht

Play

Waarom beslissen twee onderzoekjournalisten om een artikelenreeks te schrijven over vaccin twijfel in een tijd voor corona?

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 13 november 2022, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 441ste aflevering van deze podcast.
Op twee oktober was de zevende uitgave van het Diner Parlant in Hasselt. 5 sprekers komen een onderwerp presenteren tussen 5 gangen van een menu.
Ik was één van de eerste om een ticket te kopen en te vragen of ik de sprekers voor deze podcast mocht opnemen.
Maar het mocht niet baten. Twee dagen ervoor heb ik positief getest op corona. Ik was gans de pandemie nog niet besmet geraakt en ik had de woensdag ervoor mijn boosterprik gehaald. Dat was te laat, waarschijnlijk ben ik de maandag daarvoor besmet geraakt.
Ik kon dus niet naar het Diner Parlant. Gelukkig is Pieter Van Nuffel voor mij ingesprongen en heeft hij de sprekers opgenomen. Spijtig genoeg via de akoestische weg en niet, zoals ik normaal doe, rechtstreeks van de locale geluidsinfrastructuur. Dat was te ingewikkeld.
De opnames zijn dus niet van de kwaliteit die jullie gewend zijn, maar het is wel goed verstaanbaar.
En vandaag horen jullie Femke van Garderen, journaliste bij De Tijd, die spreekt over de artikelenreeks Dossier Vaccintwijfel die ze samen met Sara Vandekeckhove maakte voor Knack.
Dossier Vaccintwijfel: onderzoeksjournalistiek als knipperlicht

Volgende keer horen jullie het vervolg door Sara Vandekeckhove

Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Hans Rosling.
Rosling zei:

Wanneer we nieuw bewijs aangeboden krijgen, moeten we altijd bereid zijn vraagtekens te plaatsen bij onze eerdere aannames, te heroverwegen en ongelijk toe te geven.

Bronnen

Het citaat komt uit Feitenkennis van Hans Rosling op pagina 173

Een reactie

  1. Johannes Janssens zei:

    De vaccinatie-gekte is en blijft voor mij een globaal commerciëel gegeven. Geef de mensen gezond voedsel, een mentaal gezonde wereld en hoepel op met dit vaccin-gezever. Wij hebben het beste afweersysteem in ons. Onderhoud het en stop met deze machtswellustelingen blind te volgen. Geen enkele pandemie was te voorkomen met een vaccin in de barre omstandigheden waarin ze ontstond, enkel te verhelpen. Een preventief vaccin is en blijft bangmakerij, kassa-kassa, powermanagement, het inbakken van een totaal verkeerde cultuur. En ja, deze eenzijdige, totaal vertekende “waarheid” maakt me boos. Covid is de grootste fraude en mismeestering die ik in mijn leven heb meegemaakt ( 70 jaar, nooit gevaccineerd, vegetarier, rookvrij, alcoholvrij). Wat is de massa toch een interessant instrument om met bangmakerij en ‘wetenschap???’ te bespelen.

    23 december 2023
    Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.