Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat (3)

Play

Nog nooit leefden we zo lang, zo welvarend en zo vreedzaam als vandaag. Kan dit mooie liedje blijven duren? Doemdenkers verkondigen dat we op de rand van de afgrond staan, cultuurpessimisten dat onze moderne samenleving aan een diepe malaise lijdt. In Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat breekt Maarten Boudry een lans voor het vooruitgangsdenken. Hij bestrijdt het wijdverbreide pessimisme en zoekt naar verklaringen voor de doembeelden over klimaat en islamisering, over groeiend racisme en ongelijkheid en over de diepe wanhoop van de westerse mens. Boudry pleit voor de beproefde waarden van wetenschap en verlichting. Doemdenken leidt niet tot daadkracht maar tot fatalisme, terwijl vooruitgangsdenken net wervend is. De wereld stond er nog nooit zo goed voor als vandaag, en we kunnen haar nog veel beter maken.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 30 juni 2019, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 380ste aflevering van deze podcast.
Maarten Boudry schreef het boek Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat. Daarin gaat hij in tegen het doemdenken en toont aan de we eigenlijk in de beste tijd ooit leven en dat we de problemen die er zijn het beste oplossen met wetenschap en technologie.
En op 2 april werd zijn boek voorgesteld in de Minard showburg in Gent.
En wij mochten dat opnemen.
Vandaag horen jullie het derde deel.
Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat (3)
Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Steven Pinker.
Pinker heeft verschillende opmerkelijke boeken geschreven waaronder zijn laatste: “Verlichting nu”, met de verkiezingsresultaten in België meer dan actueel is.
Pinker zei:

Het ergste ongeval met een kerncentrale was de ramp van Tsjernobyl, in 1986. Ze was de schuld van operatoren uit het Sovjettijdperk die de veiligheid roekeloos verwaarloosden. In werkelijkheid is het risico van ongevallen of meer kankers buitengewoon klein in vergelijking met de schade die het verbranden van olie en steenkool aanricht, en die schade aanvaarden we. Fukushima in 2011 was een andere beruchte kernramp. Maar het ongeval in de centrale zelf heeft geen enkel mensenleven gekost. De slachtoffers waren het gevolg van een slecht geplande evacuatie van de omgeving.’
‘Geen enkele technologie is volledig veilig, maar steenkool en olie zijn enorm gevaarlijk: je moet ze diep uit de bodem halen, mensen verbranden ze en ze voorzaken pollutie. Daar moeten we rekening mee houden als we over onze energiebronnen nadenken. Het zou fantastisch zijn als zon en wind in alle energiebehoeften van de wereld konden voorzien. Maar ik heb nog geen enkele analyse gezien die aangeeft dat het kan.

Bronnen
Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat bij uitgeverij Polis
Het citaat komt van hier

2 Reacties

 1. WAKE UP ! zei:

  Dames voor Darwin ( Darwin was een freemason maar dat even ter zijde )
  Beste Mensen Ik sluit me helemaal aan bij de bevindingen dat er alleen maar er helemaal geen opwarming vd aarde is. Kortom WE WORDEN BELAZERD ! Door wie zult zich afvragen ?! Door de Nephilims ( kijk naar de opgravingen van de GIANTS en de opgravingen in IRAN 2015 van NIMROD van BABYLON Daarom vielen de Amerikanen IRAN binnen De NAZI s (zie Operatie Paperclip ) wilden het lichaam , het DNA van Nimrod. WAnt beste mensen De Nephilims Illuminatie Freemason Rothschild en Rockefellers ( Nimrod was de 1e Freemason ) willen ons zo dom houden als Holbewoners !
  NASA in Hebrew betekent TO DECIEVE en is opgericht door de NAZI S. Planning van de Nephilims ( zie Nephilim Agenda ) Cashless society 2020 Wereldwijd. Merendeel vd Mensheid afvoeren naar FEMACAMPS en elimineren en als beesten chippen en vaccineren.
  Kijk voor de waarheid en de voorspellingen in de BIJBEL ! Laat u niet misleiden door de Baphomet aanbidders Satan en zijn grondtroepen.
  STOP THE CRIME – DEBORAH TAVERES ( met CHEMTRAILS EN SATELIETEN ) wordt ons weer al jaren gemanipuleerd door de Satanistische wereldleiders Let op ! de Baphomet Aanbidders gebruiken veel Griekse mythologie ( kleuren , logos en namen ) zo herkent u ze o.a. en wat dacht u van de regenboog Allemaal bedenkselen van Lucifer ….

  11 september 2019
  Antwoord
  • Jozef zei:

   Tja, waar moet ik beginnen met een antwoord te formuleren. Misschien de beste tip die ik je kan geven is: Beluister eens alle afleveringen van deze podcast, wie weet helpt het…

   12 september 2019
   Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.