Van Mening verschillen deel 1 van 3

Play

Iedereen vindt dat hij altijd gelijk heeft. Toch verschillen we dikwijls van  mening. En eenvoudig vinden we dat niet. Om in een discussie tot een vergelijk te komen is gewoon afkomen met jouw rationele argumenten dikwijls niet effectief. Maar wat dan wel? Ruben Mersch schreef er een boek over en wij waren op zijn boekvoorstelling.

Inleiding

Goeiedag, het is vandaag zondag 10 februari 2019, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 369ste aflevering van deze podcast.

Iedereen vindt dat hij altijd gelijk heeft. Toch verschillen we dikwijls van mening. En eenvoudig vinden we dat niet. Om in een discussie tot een vergelijk te komen is gewoon afkomen met jouw rationele argumenten dikwijls niet effectief. Maar wat dan wel? Ruben Mersch schreef er een boek over en wij waren op zijn boekvoorstelling.

Tijdens de opname is er iets misgelopen met mijn primaire opname, waardoor ik mijn akoestische backupopname moest gebruiken. Een opname met open micro op de zaal. Daardoor horen jullie meer achtergrondgeluiden dan normaal en is de klank minder helder. Ik weet wat ik fout deed, en ik hoop dat ik deze fout niet meer maak.

Van Mening verschillen

Volgende keer horen jullie enkele testjes die tonen dat we allemaal een discussieprobleem hebben.

Het citaat

Het citaat van vandaag komt van Etienne Vermeersch.

Etienne Vermeersch was één van de grootste Vlaamse en Europese denkers. Hij doceerde filosofie aan de universiteit van Gent en tijdens zijn lessen zat de aula altijd overvol, de studenten zaten zelfs op de trappen om hem bezig te horen.

Vermeersch is enkele weken geleden overleden. Na een aanslepende ziekte heeft hij beslist van de wet gebruik te maken waar hij zelf voor geijverd heeft als moraalfilosoof. Hij heeft euthanasie toegepast.

Vermeersch zei:

Mensen die in astrologie geloven? Je zou ze ónmiddellijk 30 punten van hun IQ moeten aftrekken!

Bronnen

Het boek Van Mening verschillen van Ruben Mersch bij de uitgever

Etienne Vermeersch op WikipediA

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.