Rond Leiderschap

Rond Leiderschap, De brug tussen wetenschap en praktijk by Patrick Vermeren

5 of 5 stars

Prachtig boek! Nogal wat anders dan al die onzin van goeroe’s! Elke leider die zichzelf serieus neemt zou dit boek moeten lezen!
Het grote verschil is dat Patrick Vermeren niet arrogant zijn eigen vooringenomenheid uitschrijft (zoals bvb Jack Welch doet in “winning”).
Daarentegen heeft Patrick Vermeren eerst 10 jaar lang de wetenschappelijke literatuur bestudeerd rond dit onderwerp en daar een begrijpelijke synthese van gemaakt. Het is geen echt gemakkelijk boek, het is dan ook niet bedoeld als vakantielectuur, maar wel als een degelijke handleiding voor leidinggevende mensen in organisaties die hun eigen job serieus nemen. (een collega aan wie ik over dit boek sprak zei me dat een goede leider intelligent genoeg zou moeten zijn om dit te kunnen verwerken, anders is hij te licht voor die verantwoordelijkheid).

Ik begrijp niet dat men in bedrijven snel naar goed wetenschappelijk materiaal grijpt als men een ontwikkelingsproject doet, of als men in een nieuwe machine investeert, maar als het over leiderschap gaat, is het buikgevoel, of enkele bedenkelijke boeken van mensen die het gemaakt hebben. (fooled by randomness??? ben ik nu aan het lezen)

Je kan duidelijk zien dat dit boek geschreven is door iemand die vertrouwd is met kritisch denken.

View all my reviews

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.