Over virussen, feiten en (schadelijke) meningen. De Skeptische put 2020

Play

Het is weer die tijd van het jaar. Skepp heeft de skeptische prijzen voor 2020 uitgedeeld. Vandaag horen jullie wie de skeptische put won. (Foto: Bjorn Roes)

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 4 juli 2021, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 421ste aflevering van deze podcast.
Het is weer die tijd van het jaar. Skepp heeft de skeptische prijzen voor 2020 uitgedeeld.
Vandaag horen jullie wie de skeptische punt won. De tekst is van Geerdt Magiels.
Over virussen, feiten en (schadelijke) meningen ,De Skeptische put 2020

De originele tekst kan je hier vinden.

Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Griet Vandermassen
Griet Vandermassen is een filosofe en erg gespecialiseerd in gerderstudies.
Vandermassen zei

Logica, analyse en abstractie door induïtie vervangen, is kenmerkend voor de romantische natuurfilosofie en ligt aan de basis van haar onvermogen om zinvolle wetenschap te produceren.

Bronnen

De originele tekst die werd ingesproken.

Hier vind je het luisterboek “De naakte keizers van de psychoanalyse”:

Luisterboeken

4 Reacties

 1. Arnold Schelstraete zei:

  Met bijzondere aandacht heb ik de podcast beluistert over de schadelijke meningen van Mattias Desmet omtrent covid19. Spijtig dat De Septische put 2020 aan Mattias Desmet werd toegekend. Deze eer komt op de eerste plaats toe aan onze experten Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Erica Vlieghe, Geert Molenberghs en Pierre Van Damme. Pierre Van Damme verdient zelfs een bijkomende trofee voor het verspreiden van leugens tijden de Zevende Dag, gelukkig werden deze leugenachtige verklaringen een paar dagen later tijdens De Afspraak door Steven Van Gucht rechtgezet. Zoals jullie ondertussen ook reeds weten gebeurt verspreiding van Covid19 hoofdzakelijk via aerosolen. Pas midden juni 2020 hoorde men voor het eerst het woord verluchting uit de mond van de experten voorheen kreeg de bevolking te horen handen te wassen, afstand houden en ” blijf in uw kot ik meen het ” dit laatste van een minister van volksgezondheid. Tijdens de maanden maart, april en mei 2020 bedroeg het aan Covid19 gerelateerde overlijdens 2485 in de Vlaamse verzorgingstehuizen, de bruto oversterfte 3117.(bron: zorg en gezondheid be) Reeds in maart – april werd er door wetenschappers gewezen op de verspreiding van Covid19 via aerosolen deze mensen werden door de media en één van de experten belachelijk gemaakt. Het excuus voortschrijdend inzicht m.b.t. verspreiding via aerosolen kan niet worden ingeroepen gezien deze wijze van verspreiding reeds beschreven werd in 1955 door William Wells in zijn boek Airborne Contagion And Air Hygiene. Het zou me plezieren mocht Skepp eens kritisch nadenken en onderzoeken waarom onze experten in het voorjaar de bevolking en in het bijzonder de verzorgingstehuizen niet hebben ingelicht omtrent de belangrijkheid van verluchting. Deze nalatigheid is wellicht oorzaak van honderden overlijdens die hadden kunnen voorkomen worden door een aantal te nemen eenvoudige maatregelen. Bij de experten ging het niet om het verspreiden van een mening maar om onzorgvuldig handelen met mogelijke dodelijke gevolgen daaraan verbonden !

  5 juli 2021
  Antwoord
 2. Igor Moll zei:

  Geweldige podcast in het algemeen en deze aflevering in het bijzonder! Hulde aanneemt makers!

  Ga zo door en houd de wereld scherp en kritisch en vooral rationeel…

  Groet,
  Igor Moll

  8 juli 2021
  Antwoord
  • Jozef zei:

   Bedankt Igor.
   Dat hebben we nodig om verder te doen.

   10 juli 2021
   Antwoord
 3. Igor Moll zei:

  aanneemt = aan de ‍♂️

  8 juli 2021
  Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.