Dagen van aanpassing

Play

Enkele enthousiastelingen bedachten een spel om mensen over de streep te krijgen om actiever te strijden tegen klimaatverandering. Wij hadden een interview.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 14 november 2021, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 422ste aflevering van deze podcast.
Het is al even geleden dat we een nieuwe aflevering hebben gepubliceerd. Ik heb een periode doorgemaakt waarbij ik niet meer de energie had om ’s avonds nog opnieuw aan het werk te gaan. Maar vandaag gaan we er weer tegenaan. Er is een hele reeks die jullie kunnen verwachten.
Vandaag horen jullie een interview met een organisatie die via een spel mensen wilt meekrijgen om mee te stappen in de strijd tegen klimaatverandering.
Verder komt er nog een lezing van Jacques Van Rillaer over Freud, en er is een reeks lopende over Christendom, volksgeloof en mirakels die ik aan het opnemen ben. Als Covid-19 geen roet in het eten gooit dan mogen jullie die opnames ook nog verwachten.
Vandaag dus: de organisatie Days of Adaptation. Een jonge Nederlandse organisatie die mij contacteerde. Ze hebben een erg originele manier bedacht om mensen te bereiken. Maar ik laat het hen dadelijk zelf vertellen.
Hier komt het:
Dagen van aanpassing
Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Johann Wolfgang von Goethe.
Goethe zei:

“(…) misverstanden en nalatigheid veroorzaken meer verwarring in deze wereld dan bedrog en kwaadaardigheid. In elk geval komen de laatste twee veel minder vaak voor

Bronnen

De website van Days of Adaptation: https://dayad.org

Het citaat komt uit Goethes  “Die Leiden des jungen Werthers

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.