Nagelaten geschriften van Etienne Vermeersch (2)

Play

Op 18 januari 2019 overleed Etienne Vermeersch, waarschijnlijk de belangrijkste en meest invloedrijke filosoof van de 20ste eeuw in de lage landen. Zijn invloed op onze huidige maatschappij is moeilijk te onderschatten. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de abortuswet en de euthanasiewet in België. Hij was stichtend lid van Skepp werd werd steevast gevraagd als opiniemaker in tal van programma’s over netelige kwesties zoals hoofddoekverbod, vrouwenbesnijdenis en de gevolgen van de NIPT test die veel veiliger, vroeger en zekerder een aantal aangeboren afwijking zoals het syndroom van Down kan vaststellen. Ook de klimaatverandering en het overbevolkingsprobleem waren zaken waar Etienne Vermeersch een sterke mening over had. Zijn vertrouwelingen Johan Braeckman en Dirk Verhofstadt gingen na zijn dood op speleologie in zijn bureau op zoek naar ongepubliceerde geschriften en bundelden die in een nieuw boek.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 8 maart 2020, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 396ste aflevering van deze podcast.
Op 18 januari 2019 overleed Etienne Vermeersch, waarschijnlijk de belangrijkste en meest invloedrijke filosoof van de 20ste eeuw in de lage landen. Zijn invloed op onze huidige maatschappij is moeilijk te onderschatten. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de abortuswet en de euthanasiewet in België. Hij was stichtend lid van Skepp werd werd steevast gevraagd als opiniemaker in tal van programma’s over netelige kwesties zoals hoofddoekverbod, vrouwenbesnijdenis en de gevolgen van de NIPT test die veel veiliger, vroeger en zekerder een aantal aangeboren afwijking zoals het syndroom van Down kan vaststellen. Zijn vertrouwelingen Johan Braeckman en Dirk Verhofstadt gingen na zijn dood op speleologie in zijn bureau op zoek naar ongepubliceerde geschriften en bundelden die in een nieuw boek.
Vandaag horen jullie de boekvoorstelling van die geschriften.
Vandaag horen jullie Dirk Verhofstadt en Johan Braeckman di geïnterviewed worden door Tinneke Beeckman.
Aan het einde horen jullie nog een korte toespraak door Josianne, de vrouw van Etienne Vermeersch.
Nagelaten geschriften van Etienne Vermeersch

Ik ben ook al in de woonkamer van Johan Braeckman geweest en daar alle boeken aanschouwd die hij ooit gelezen heeft. En ik vraag me ook af waar hij de tijd haalde om die allemaal te lezen.

Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Etienne Vermeersch zelf.
Vermeersch zei

Geloof mij niet, denk zelf na.

Bronnen
Etienne Vermeersch op WikipediA
De officiële website van Etienne Vermeersch en de Facebookpagina van Etienne Vermeersch, beide beheerd door Tom Schoepen
Professor Mieke Van Herreweghe op de site van UGent
Professor Gita Deneckere op de site van UGent
Dirk Verhofstadt https://nl.wikipedia.org/wiki/Dirk_Verhofstadt
Johan Braeckman

2 Reacties

 1. ytube zei:

  Familieleden en geliefden van meneer Etienne gecondoleerd met uw verlies We moeten ons allemaal een keer melden en dan wordt er gekeken naar onze leven en onze daden als mens hier op aarde Hoe we geleefd hebben naar de 10 geboden in de Bijbel? Ik veroordeel of beoordeel niemand Dat doet God Wat betreft de Abortuswet … ABORTUS HET ZIJN DE MODERNE OFFERINGEN VOOR BAAL / SATAN – DAT ZE IN AMERIKA ABORTUSSEN TOESTAAN VAN 9 MAANDEN ?! ABORTUS IS ! VAN EN VOOR ….. SATAN

  8 maart 2020
  Antwoord
 2. ytube zei:

  met status kom je niet in het paradijs……God kijkt naar uw daden …. God kijkt in uw hart…..
  Leef naar de 10 geboden in de Bijbel !

  8 maart 2020
  Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.