Memen en Temen

Play
Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 11 juli 2010, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 61ste aflevering van deze podcast. Deze aflevering kwam tot stand mede dankzij Rik Delaet. Vandaag bespreken we Susane Blackmore over “memen” en “temen”
Mededelingen
Waarschijnlijk hebben verschillende mensen aflevering 43, het eerste deel over dwaze geloofspunten van gematigde gelovigen, niet kunnen downloaden doordat er een fout zal in de RSS feed die iTunes moet opladen. Ik heb dat vorige week ontdekt en gecorrigeerd. Dus, je kan alsnog proberen om deze aflevering opnieuw op te laden. Als het niet vanzelf gebeurt bij het starten van iTunes, moet je eens proberen door je abonnement op te zeggen en opnieuw te abonneren. Of door rechtstreeks te downloaden via de link op mijn website.Ik zou de luisteraars van deze podcast ook nog willen wijzen op een aantal videofilmpjes die ik op mijn YouTube kanaal heb geplaatst. Onderandere een ondertitelde versie van “Here be Dragons”, of “hier zijn draeken” van Brian Dunning. Een heel mooie film over bijgeloof en onkritisch denken. Ik heb ook een filmpje gemaakt waarin ik met dobbelstenen uitleg waarom evolutie niet puur toeval is.
En er staat ook nog de film “kritisch denken” die een bewerking is van de film “Critical thinking” van qualiasoup.
Memen en Temen
Citaat
Het citaat van vandaag komt van Ayaan Hirsi Ali. Hirsi Ali is een moedige vrouw die strijdt voor de bevrijding van de moslimvrouwen. Ze is zelf een moslimapostaat, anders gezegd: ze is zelf opgegroeid als moslim en heeft na een vlucht naar Nederland voor een gedwongen huwelijk deze godsdienst verlaten. Sinds ze samen met Theo Van Gogh de film “submission” maakte leeft ze onder politiebescherming. Ik raad iedereen aan om haar autobiografie “mijn vrijheid” te lezen of te beluisteren. Het is ook beschikbaar als luisterboek. Hirsi Ali zei:

Mohammed is, gemeten naar onze westerse maatstaven, een perverse man. Een tiran.

Tot de volgende keer.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.