Er was eens…(2)

Play

Johan Braeckman denkt dat verhalen vertellen onmisbaar is voor ons mens-zijn. Hij legt uit waarom in een benefietlezing voor Rolling Stone. Rolling Stone is een vzw in Sint Niklaas dat een doorgangswoning open stelt voor jongvolwassen vluchtelingen, zodat ze na hun legalisering van hieruit de mogelijkheid krijgen om hun leven naar zelfstandigheid in onze maatschappij voor te bereiden.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 23 juli 2017, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 330ste aflevering van deze podcast.
Johan Braeckman denkt dat verhalen vertellen onmisbaar is voor ons mens-zijn. Hij legt uit waarom in een benefietlezing voor Rolling Stone. Rolling Stone is een vzw in Sint Niklaas dat een doorgangswoning open stelt voor jongvolwassen vluchtelingen, zodat ze na hun legalisering van hieruit de mogelijkheid krijgen om gedurende zes maanden hun leven naar zelfstandigheid in onze maatschappij voor te bereiden. Rolling Stone geeft de jongeren ook de mogelijkheid om het Nederlands en andere vaardigheden beter te leren zodat hun kansen op integratie in onze maatschappij verbeteren.
Het huis geeft plaats aan een vijftal mensen, maar het heeft een opknapbeurt nodig.
De lezing die jullie vandaag en in de volgende afleveringen horen gaf Johan Braeckman om geld op te halen om dit initiatief te steunen.
Maar ze hebben meer nodig. Daarom zou ik u willen uitnodigen om, als tegenprestatie voor het beluisteren van deze aflevering ook geld te storten op hun rekening. Het rekeningnummer van Rolling Stone en ook hun contact gegevens zijn te vinden op de notitiepagina van deze aflevering. En een idee: geef als vermelding “Kritisch Denken”, zo weten ze dat je via deze podcast geïnformeerd was. Wees gerust, wij krijgen daar geen deel van, wij hebben geen PS-kaart, alles gaat naar de vzw, maar het is interessant om te weten of onze oproep effect had.
Je kan natuurlijk ook contact opnemen met Rolling Stone om in uw eigen gemeente een gelijkaardig initiatief te starten. Dat was trouwens de inspiratie voor de naam van deze organisatie.
Hier komt het tweede deel van…
Er was eens…(2)
Johan Braeckman: "Er was eens... De magnetische hark" (foto: Jozef Van Giel)
De magnetische hark (foto: Jozef Van Giel)

Johan denkt dat die buitenaardse wezens de mens misschien toch wel de meest bijzondere diersoort zouden vinden op aarde. Maar waarom?

Volgende keer zal Johan uitleggen waarom verhalen zo belangrijk zijn en compulsief in ons menszijn.

Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Eric Maisel. Maisel is een psycholoog, vooral gespecialiseerd in creativiteit en onderzoek naar zingeving.
Maisel zei

Mensen spenderen vele Jaren in een zoektocht naar betekenis terwijl ze niet beseffen dat je betekenis moet gegeven worden, niet gezocht.

Bronnen

Je kan Rolling Stone steunen via de volgende gegevens:

Rolling Stone Koningin Elisabethlaan 19 – 9100 Sint-Niklaas

IBAN BE33 7350 4763 2846 – BIC KREDBEBB

Als je in de vermelding “Kritisch Denken” schrijft, dan weten ze dat je gift er kwam door naar deze podcast te luisteren. En maak je niet ongerust, er stroomt niets van je gift naar onze podcast.

Contactgegevens van Rolling stone:

rollingstonevzw apekrul gmail punt com
t 0497 61 90 44 – 0473 31 13 16
Facebook: @arollingstonesintniklaas

Eric Maizel op WikipediA

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.