Er was eens… (1)

Play

Johan Braeckman denkt dat verhalen vertellen onmisbaar is voor ons mens-zijn. Hij legt uit waarom in een benefietlezing voor Rolling Stone. Rolling Stone is een vzw in Sint-Niklaas die een doorgangswoning openstelt voor jongvolwassen vluchtelingen, zodat ze na hun legalisering van hieruit de mogelijkheid krijgen om hun leven naar zelfstandigheid in onze maatschappij voor te bereiden.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 16 juli, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 329ste aflevering van deze podcast.
Johan Braeckman denkt dat verhalen vertellen onmisbaar is voor ons mens-zijn. Hij legt uit waarom in een benefietlezing voor Rolling Stone. Rolling Stone is een vzw in Sint-Niklaas die een doorgangswoning openstelt voor jongvolwassen vluchtelingen, zodat ze na hun legalisering van hieruit de mogelijkheid krijgen om gedurende zes maanden hun leven naar zelfstandigheid in onze maatschappij voor te bereiden. Rolling Stone geeft de jongeren ook de mogelijkheid om het Nederlands en andere vaardigheden beter te leren zodat hun kansen op integratie in onze maatschappij verbeteren.
Het huis geeft plaats aan een vijftal mensen, maar het heeft een opknapbeurt nodig.
De lezing die jullie vandaag en in de volgende afleveringen horen gaf Johan Braeckman om geld op te halen om dit initiatief te steunen.

Rolling Stone presenteert zich (foto: Jozef Van Giel)
Rolling Stone presenteert zich (foto: Jozef Van Giel)

Maar ze hebben meer nodig. Daarom zou ik u willen uitnodigen om, als tegenprestatie voor het beluisteren van deze aflevering ook geld te storten op hun rekening. Het rekeningnummer van Rolling Stone en ook hun contactgegevens zijn te vinden op de notitiepagina van deze aflevering. En een idee: geef als vermelding “Kritisch Denken”, zo weten ze dat je via deze podcast geïnformeerd was. Wees gerust, wij krijgen daar geen deel van, wij hebben geen PS-kaart, alles gaat naar de vzw, maar het is interessant om te weten of onze oproep effect had.
Je kan natuurlijk ook contact opnemen met Rolling Stone om in je eigen gemeente een gelijkaardig initiatief te starten. Dat was trouwens de inspiratie voor de naam van deze organisatie.
Hier komt Johan Braeckman met…

Er was eens…
Johan Braeckman: Er was eens... (foto: Jozef Van Giel)
Johan Braeckman: Er was eens… (foto: Jozef Van Giel)

Op de afbeelding die nu getoond wordt, zie je twee mannen die met een cirkelzaag een plank proberen door te zagen, maar bij gebrek aan tafel staat één van beide mannen op handen en voeten en heeft de andere de plank op zijn rug gelegd en is beginnen zagen. Als hij niet oplet, zaagt hij door het achterwerk van zijn vriend.

Volgende week vertelt Johan Braeckman ons waarom hij denkt dat die buitenaardse wezens de mens toch bijzonder zullen vinden in vergelijking met andere soorten.

Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Voltaire.
Voltaire zei:

Psalmzingen wordt toegepast om grote menigten gelijktijdig te indoctrineren.

Bronnen
Je kan Rolling Stone steunen via de volgende gegevens:

Rolling Stone Koningin Elisabethlaan 19 – 9100 Sint-Niklaas

IBAN BE33 7350 4763 2846 – BIC KREDBEBB

Als je in de vermelding “Kritisch Denken” schrijft, dan weten ze dat je gift er kwam door naar deze podcast te luisteren. En maak je niet ongerust, er stroomt niets van je gift naar onze podcast.

Contactgegevens van Rolling stone:

rollingstonevzw apekrul gmail punt com
t 0497 61 90 44 – 0473 31 13 16
Facebook: @arollingstonesintniklaas

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.