Een brug tussen twee culturen

Play

Karla McLarenEen vroegere leidende figuur in de new age-cultuur – auteur van negen boeken over aura’s, chakra’s, “energie,” enzovoort – doet verslag van haar moeilijke en pijnlijke overgang naar het skepticisme. Ze bedankt de skeptische gemeenschap en zoekt naar de beste manier om de wetenschappelijke en kritische boodschap effectiever over te brengen naar haar vroegere new age-collega’s.

Intro
Goeiedag, het is vandaag zondag 11 november 2012, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 140ste aflevering van deze podcast. Deze aflevering kwam tot stand mede dankzij Rik Delaet. De muziek is van Niek Lucassen Vandaag bespreken we Een brug tussen twee culturen
Een brug tussen twee culturen
Bridging the chasm between two cultures, door Karla McLaren
 Skeptical Inquirer, vol. 28, nr. 3 (mei/juni 2004)
 Een brug tussen twee culturen, vertaald door SKEPP

Karla McLaren was 32 jaar lang lid van de metafysische/new age-cultuur. Ze is de auteur van negen titels in het genre, waaronder Emotional Genius, Energetic Boundaries, en Your Aura & Your Chakras: The Owner’s Manual. Momenteel bouwt ze haar carrière af en keert ze terug naar de (echte) schoolbanken om een (echt) diploma in de sociologie en de gedragswetenschappen te behalen. Ze werkt ook mee aan een boek over het overbruggen van de kloof tussen de sceptische beweging en de new age-cultuur.

Voorgelezen wordt ‘Een brug tussen twee culturen‘, vertaald door SKEPP

Videointerview met Karla McLaren

Het Citaat

Het citaat van vandaag komt van Daniel Dennett die jullie onderhand moeten kennen als één van The Four Horsemen en één van invloedrijkste filosofen van de 20ste eeuw. Dennett zei:

Als je er dieper over nadenkt, is er gewoonweg geen beleefde manier om te zeggen: “Excuseer me mijnheer of mevrouw, maar kan je de mogelijkheid in overweging nemen dat je je ganse leven verspilde aan een waanidee?” Maar soms moet het gezegd worden.

 

Tot de volgende keer.

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.