Het denkgelag: Leven Zonder God (1)

Play

Het DenkgelagIn november en december 2012 organiseerde de vereniging Skepp in Gent, samen met de humanistische Vrijzinnige  beweging, een vijf discussieavonden onder de noemer “Het Denkgelag”. Op 8 November ging het over “Leven zonder god”. Dit is deel 1.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 18 november 2012. Ik ben Jozef Van Giel en dit is de 141ste aflevering van deze podcast. Deze aflevering kwam tot stand dankzij Skepp. De muziek is van Niek Lucassen.
Het Denkgelag
In november en december 2012 organiseerde de vereniging Skepp in Gent, samen met de humanistische Vrijzinnige beweging, een vijftal discussieavonden onder de noemer “Het Denkgelag”.

De behandelde onderwerpen waren:

Op 8 november was ik erbij en heb de discussie mogen opnemen. Dat maakt dus 2 uren lang luisteren naar zeer boeiende sprekers. En dat heb ik netjes opgesplitst in enkele behapbare stukjes, die jullie in de hiernavolgende afleveringen zullen horen.

De organisatoren zijn erin geslaagd om niet de minste personen op het podium te krijgen. Voor het gesprek over ‘Leven zonder God’, wisten ze de volgende mensen op het podium te krijgen:

Deze conversatie ‘Leven Zonder God’ is opgedeeld in een serie van drie delen van elk 30 minuten. Deel 1, deel 2 en deel 3.

Citaat
Het citaat van vandaag komt van Willem Betz. Betz is de huidige voorzitter van Skepp. Hij is professor huisartsen geneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel en in emeritaat. Ooit heeft hij zelf homeopathie toegepast tot hij vaststelde dat wat hij deed geen verschil maakte bij de genezing van de patiënten. Betz zei naar aanleiding van de erepenning gekregen van de Vereniging tegen de Kwakzalverij:

‘Ik ben geboren met een handicap: een eerlijke verontwaardiging en een bepaald rechtvaardigheidsgevoel. Ik houd er niet van als mensen bedrogen worden.’

Tot de volgende keer.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.