Big Data in HR

Play

Big Data is hot en belooft ons dat we tot nieuwe inzichten kunnen komen in allerlei domeinen, door met behulp van krachtige computers veel gegevens samen te analyseren en zo conclusies te kunnen trekken die vroeger onmogelijk was.
Big data is overall. Reuzen als Google en Facebook gebruiken het om gerichte advertenties te maken of zoekalgoritmes uit te werken die kunnen voorspellen wat je zal zoeken.
Maar zou het kunnen dat Big data ook in de pseudowetenschap zit? Zoals bij nieuwe technologieën in de geneeskunde, zijn ook in andere disciplines charlatans niet veraf om van de hype gebruik te maken om uw een transactie van uw rekening naar hun rekening te genereren. Ook in de human resources wereld.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 6 januari 2019, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 366ste aflevering van deze podcast.
Vandaag horen jullie een tekst van Patrick Vermeren en Tom Speelman over de nieuwe trend om Big Data te gebruiken in de Human Resources wereld.
Big Data in HR

Het originele artikel van Patrick Vermeren en Tom Speelman kan je hier vinden.

Het citaat

Het citaat van vandaag komt van Anders Ericsson. Ericsson onderzoekt methoden die het leerproces verbeteren. Hij ontwikkelde het model van Deliberate Practice door te onderzoeken hoe experts hun niveau van kunde bereiken.

Ericsson zei:

<blockquote>Oefenen betekent heel veel mislukken tot je op een bepaald ogenblik je doel bereikt. </blockquote>

Bronnen

Via deze weg kan je een maand gratis naar home-academy luisteren: https://www.home-academy.nl/ voor de actiecode moet je nog eens naar de aflevering luisteren.

Het originele artikel van Patrick Vermeren en Tom Speelman

Hieruit komt het citaat van Anders Ericsson

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.