Betreffende Betz (3)

Play
Portret van Jan Willem Nienhuys
Jan Willem Nienhuys

Op 26 april hebben skepp en de Oudstudentenbond VUB een volledige dag georganiseerd ter ere van hun voormalige voorzitter en professor Willem Betz. De hele ochtend hebben verschillende mensen lofbetuigingen aan Wim Betz geuit. In de namiddag zijn interessante toespraken gehouden door mensen uit de skeptische wereld, en ik heb die opgenomen. In de loop van de komende weken zullen jullie die te horen krijgen. Vandaag horen jullie de speech van Jan Willem Nienhuys.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 15 juni 2014, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 194ste aflevering van deze podcast.
Betreffende Betz (3)
Op 26 april hebben skepp en de Oudstudentenbond VUB een volledige dag georganiseerd ter ere van hun voormalige voorzitter en professor Willem Betz. Vorige keer hoorden jullie de speech van Willem Betz zelf. Vandaag horen jullie de speech van Jan Willem Nienhuys. Jan Willem Nienhuys is jarenlang bestuurslid van Skepsis geweest. Hier volgt zijn toespraak.

Play

De volgende keer horen jullie een discussie tussen enkele skeptici.

Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Haruki Murakam. Marukam is een japanse schrijver. In één van zijn boeken heeft een van de hoofdpersonages het over de reden waarom zoveel mensen al van oudsher geloven in bovennatuurlijke fenomenen en occulte zaken:

 “En waarom? Omdat de overgrote meerderheid van de mensen niet gelooft in de feiten zoals ze zijn, maar in de feiten zoals ze graag zouden willen dat ze waren.”

Tot de volgende keer.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.