666 leugens die iedereen gelooft

Play

9789401406918_1Denk je dat je vermagert van pilipili? Dat we slechts 10% van onze hersenen gebruiken, 666 het getal van de duivel is of dat de honderdjarige oorlog 100 jaar duurde, dan is het boek “666 leugens die iedereen gelooft, iets voor jou. Wij konden de auteur Herman Boel strikken voor een interview.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 22 september ’13, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 170ste aflevering van deze podcast. Deze aflevering kwam tot stand mede dankzij Rik Delaet, de muziek is van Niek Lucassen en Emile Dingemans verzorgt de website en de facebookpagina.

Denk je dat je vermagert van pilipili? Dat we slechts 10% van onze hersenen gebruiken, 666 het getal van de duivel is of dat de honderdjarige oorlog 100 jaar duurde, dan is het boek “666 leugens die iedereen gelooft, iets voor jou. Nog zo’n leugen: “Is vrijdag de 13de een ongeluksdag?” Voor mij in ieder geval niet, want ik kon de auteur Herman Boel op dat moment strikken voor een interview. Na lang zoeken naar een datum dan voor beiden paste, heb ik dan eindelijk op vrijdagavond 13 september met Herman een afspraak kunnen maken aan het wegrestaurant van Wetteren. Excuseer me voor de achtergrond geluiden, één of andere seniorenvereniging vond dat tijdstip ook ideaal om naar dit wegrestaurant te gaan. Hier komt het.

666 leugens die iedereen gelooft.

Geen transscripts deze keer. Maar als iemand dit interview wil uitschrijven, dan plak ik het met plezier op deze plaats. Als je in de buurt bent, vergeet dan niet naar de bibliotheek van Ham te gaan op 16 oktober om 20 uur om Herman over deze leugens te horen spreken.

Het citaat

Het citaat van vandaag komt uit de bijbel en dat is geen leugen. In Romeinen Hoofdstuk 3 vers 7 zei Paulus:

Want als de waarheid van God door mijn leugen overvloediger is geworden tot Zijn heerlijkheid, waarom word ik dan toch nog als zondaar geoordeeld?

Bronnen

3 Reacties

 1. Hey Jozef,
  bedankt voor de nieuwe aflevering. Ik zag een tijd niks verschijnen in mijn podcast fetcher dus heb de website eens geladen. Je bent vergeten deze aflevering in de podcast category te plaatsen. Aangezien ik (en vele anderen vermoed ik) de podcast category feed rechtstreeks gebruiken missen we die deze aflevering. Ik weet niet of het via iTunes wel werkt, die is misschien via feedburner?

  De rechtstreekse podcast feed is trouwens http://kritischdenken.info/category/podcast/feed

  23 september 2013
  Antwoord
  • Timelezz zei:

   Bedankt voor de melding. Bij deze de categorisatie aangepast.

   23 september 2013
   Antwoord
  • Jozef zei:

   Bedankt. Timelezz was rapper dan ik om het te corrigeren. Ik was de categorien in mijn haast vergeten ingeven. Op iTunes maakt het geen verschil omdat we daar met een aparte RSS-feed werken.

   23 september 2013
   Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.