Waarheid en Journalistiek. Paul Deltour (2)

Play

Op drie maart was de hoogmis van Skepp. De jaarlijkse vergadering van Skepp. Een mooi moment om opnieuw al die razend interessante mensen terug te zien. Volgens skepp lid Gerda Sterk de meest interessante club waar ze ooit toe toetrad. En bij zo’n activiteit hoort een lezing. In het museum van de journalistiek wisten ze Paul Deltour te strikken voor een gesprek over fake news en over de betrouwbaarheid van de journalistiek.

Inleiding

Goeiedag, het is vandaag zondag 10 juni 2018, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 351ste aflevering van deze podcast.

Op drie maart was de hoogmis van Skepp. De jaarlijkse vergadering van Skepp. Een mooi moment om opnieuw al die razend interessante mensen terug te zien. Volgens Skepp lid Gerda Sterk de meest interessante club waar ze ooit toe toetrad. En bij zo’n activiteit hoort een lezing. In het museum van de journalistiek wisten ze Paul Deltour te strikken voor een gesprek over fake news en over de betrouwbaarheid van de journalistiek.

Dit gesprek bestond uit twee delen. Eerst heeft Paul Deltour zijn visie gegeven. In het tweede deel was er een panelgesprek met hem, Johan Braeckman en Marleen Finoulst, gemodereerd door Tim Trachet.

Hier komt het het panelgesprek.

Waarheid en Journalistiek. Paul Deltour (2)
Het citaat

Het citaat van vandaag komt van Arnold Parlmer.

Palmer is een bekende golfspeler.

Ik vond het in een tekst waarin gesproken werd over Deliberate Practice. Een methode van leren ontwikkeld door Anders Ericksson.

Palmer zei:

Vreemd, maar hoe meer ik oefen, hoe meer geluk ik heb.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.