Onze plaats in de kosmos

Play

De legendarische wetenschapper David Deutsch zet de theoretisch fysica even op een klein vuurtje om ons te onderhouden over een dringender probleem: het overleven van onze soort. De eerste stap om de opwarming van de aarde op te lossen is toe te geven dat we met een probleem zitten.

Introductie
Goeiedag, het is vandaag zondag 3 oktober 2010, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 66ste aflevering van deze podcast. Deze aflevering kwam tot stand mede dankzij Rik Delaet. De muziek is van Niek Lucassen. Vandaag bespreken we Onze plaats in de kosmos volgens David Deutsch
Onze plaats in de kosmos
Je hoort in deze aflevering de Ted-talk Onze plaats in de kosmos van David Deutsch. Bekijk hieronder de ondertitelde video.


Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Douglas Adams. Douglas Adams is de schrijver van de boekenreeks The Hitchikers Guide to the Galaxy waarover ik al sprak in de 42ste aflevering van deze podcast. Adam Douglas zei:

We moeten de wereld niet redden. De wereld is groot genoeg om voor zichzelf te zorgen. Waar we over bezorgd moeten zijn is of de wereld waarin we leven in staat zal zijn om ons erin te blijven onderhouden.

Tot de volgende keer.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.