Het Klimaatdebat (2)

Play

Charta Vlaanderen, organiseerde op 22 mei in Afflighem een debat tussen mensen die de conclusies van het IPCC over de opwarming van de aarde volgen en mensen die kritisch staan tegenover deze conclusies. De verdedigers van de consensus betreffende de klimaatopwarming:

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 7 juni 2015, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 234ste aflevering van deze podcast.
Vandaag horen jullie het tweede deel van Het klimaatdebat.
Charta Vlaanderen, organiseerde op 22 mei in Afflighem een debat tussen mensen die de conclusies van het IPCC over de opwarming van de aarde volgen en mensen die kritisch staan tegenover deze conclusies.
Vandaag horen jullie Dirk Verschuren.
Dirk Verschuren is hoogleraar aan de Universiteit Gent. Hij is onderzoeksprofessor in paleoecologie en klimaatverandering. Zijn onderzoek overkoepelt de disciplines van paleoklimatologie, ecologie, geologie, geografie en archeologie. Zijn voornaamste onderzoeksfoci zijn de reconstructie van klimaatvariatie in Afrika; en huidige tussen mens en natuur in Afrika.
Het Klimaatdebat
Hier komt het:

Zo, Volgende keer horen jullie Marcel Crok.

Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Stuart Brand.
Stuart Brand is één van de medeoprichters van de Long Now Foundation, een denktank gespecialiseerd in langetermijn denken.
Brand zei:

Er wordt gezegd dat, met het klimaat, zij die er het meest over weten, het meest bezorgd zijn. En met nucleaire energie, zij die het er het meest over weten, het minst bezorgd zijn.

Bronnen

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.