Het 5de evaluatierapport van het IPCC

Play

Het nieuwe klimaatrapport van het IPCC is uit. Maar wat staat er precies in dat rapport? Vandaag horen jullie het integrale verslag met als titel Gevolgen, aanpassing en kwetsbaarheid. Belangrijkste punten van de “samenvatting voor beleidsmakers”, dat de belangrijkste conclusies samenvat.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 27 april 2014, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 187ste aflevering van deze podcast.
Mededelingen
Denk eraan dat het multimedia imperium van Russels Theepot veel groter is dan alleen deze podcast. Op onze website kan je de App Sk@pp vinden die Coen De Bruijn ontwikkelde en je op je smartphone kan gebruiken om naar deze podcast te luisteren, maar ook om teksten te lezen van Skepp, Skepsis en andere skeptische bronnen. Je kan er ook gratis het luisterboek “over de oorsprong der soorten downloaden, en als je van plan bent om opnieuw te beginnen lopen, kan je het start-to-run programma “lopen met Darwin” gratis ophalen. Dat is pas efficiënte tijdsbesteding. Terwijl je instructies krijgt om geleidelijk aan je uithoudingsvermogen op te bouwen van 0 naar 5 kilometer lopen, beluister je het beroemde boek van Darwin. Na 10 weken en 30 lessen kan je 5 kilometer aan een stuk lopen en ken je de volledige inhoud van “over de oorsprong der soorten”. En tenslotte vind je op onze website ook nog een YouTube kanaal waarin je de beste video’s vindt die met kritisch denken verband houden. Allemaal in het Nederlands ondertiteld door onze vlijtige medewerkers.
5de evaluatierapport van het IPCC
Een nieuw rapport van het IPCC is uitgekomen. Maar wat staat er precies in dat rapport? Vandaag horen jullie het integrale verslag met als titel “Gevolgen, aanpassing en kwetsbaarheid. Belangrijkste punten van de “samenvatting voor beleidsmakers”. Net als alle documenten van het IPCC kan je ook dit verslag gratis downloaden van de website van het IPCC en de Nederlandstalige vertaling die ik hier voorlees bij Belspo.

Voorgelezen wordt het rapport Klimaatverandering 2014: Gevolgen, aanpassing en kwetsbaarheid door Belspo, het Belgische federale bureau voor wetenschapsbeleid.

Het Citaat
Het citaat van vandaag komt van iemand die geen introductie nodig heeft. Barack Obama zei:

Het debat is beslecht. Klimaatverandering is een feit. Wanneer de kinderen van onze kinderen ons in de ogen zullen kijken en ons vragen of we alles gedaan hebben wat we konden om voor hen een veiligere en stabielere wereld na te laten, met nieuwe energiebronnen, dan wil ik in staat zijn om te zeggen: “Ja, dat hebben we gedaan”.

Tot de volgende keer.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.