Eerlijk bedrog (3)

Play

In Leuven ging de voorbije weken DocVille door. Een filmfestival over documentaires. Vorige maandag werd de film “An honest Liar” getoond over het leven van James Randi. En zo’n gelegenheid kan een goede skepticus toch niet laten liggen hé.
Na de film was er ook een gesprek, Katleen Gabriëls stelde vragen aan Johan Braeckman, professor filosofie aan de universiteit van Gent, Wouter Duyck, professor psychologie aan de universiteit van Gent en Lieven Gijsels, beter bekend als de illusionist Gili.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 24 mei 2015, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 232ste aflevering van deze podcast.
In Leuven ging de voorbije weken DocVille  door. Een filmfestival over documentaires. Vorige maandag werd de film “An honest Liar” getoond over het leven van James Randi. En zo’n gelegenheid kan een goede skepticus toch niet laten liggen hé.
Na de film was er ook een gesprek, Katleen Gabriëls stelde vragen aan Johan Braeckman, professor filosofie aan de universiteit van Gent, Wouter Duyck, professor psychologie aan de universiteit van Gent en Lieven Gijsels, beter bekend als de illusionist Gili. Wij mochten het gesprek opnemen en horen jullie het laatste deel.
Voor de vragen uit het publiek werd geen microfoon doorgegeven. Bijgevolg kon je helemaal niets van de vragen horen op mijn opname. Gelukkig had ik mijn tweede recorder aangezet in de zaal. Die stukken heb ik dan uitgesneden en ingevoegd in de oorspronkelijke opname. Vandaar de ruis en galm.
Hier gaan we.
Eerlijk bedrog
Het citaat
Het citaat van vandaag is natuurlijk van James Randi.
Randi zei:

Ik verwacht niet dat de milioen dollar ooit zal gewonnnen worden, om de eenvoudige reden dat er tot op vandaag nog altijd geen bewijs is van het bestaan van welke paranormale bewering dan ook.

Tot de volgende keer.

Bronnen
De website van DocVille
An honest liar op de website van DocVille

3 Reacties

 1. Gerda Sterk zei:

  Jozef, ik geniet van al je podcasts. Gelukkig blijven ze komen! Ook deze drie geven aanleiding tot nadenken en dat is veel waard.

  4 juni 2016
  Antwoord
  • Jozef zei:

   Bedankt Gerda. Tot binnenkort. Ga je zaterdag naar de Vooruit luisteren naar Peter Singer?

   5 juni 2016
   Antwoord
   • gerda sterk zei:

    Dat zou ik zeker gedaan hebben, maar ik ben dan niet thuis. Jammer!

    5 juni 2016
    Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.