Ecomodernisme deel 1

Play

In de vorige afleveringen legde ik uit waarom klimaatverandering een feit is. Vanaf vandaag gaan we uitzoeken wat de mogelijke oplossingen zijn voor het probleem. Een opmerkelijke groep in deze zoektocht zijn ecomodernisten. In deze reeks horen jullie een interview met de drie grondleggers van het ecomodernisme in Belgie.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 11 oktober 2020, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 409de aflevering van deze podcast.
Mijn excuses, het is ondertussen al bijna 2 maanden geleden dat ik nog een aflevering gepost heb. Ik heb het nogal druk gehad op mijn werk en thuis waardoor ik nog nauwelijks tijd had. Maar we zullen ons best doen om de draad opnieuw op te pakken.
In de lijn van de vorige afleveringen heb ik drie ecomodernisten geïnterviewd. Mensen die naar oplossingen zoeken voor het klimaatprobleem, maar anders dan waar de traditionele groene bewegingen zoeken.
Laten we er snel aan beginnen.
Ecomodernisme1
Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Etienne Vermeersch.
Vermeersch zei

Ik beweer niet dat mijn inzicht altijd het juiste is, maar het is wel het resultaat van eerlijk onderzoek. Ik aanvaard dat anderen tot een andere conclusie komen, maar ik hoop dan wel dat ook zij hun huiswerk verricht hebben.

Bronnen

Websites: ecomodernisme.be en ecomodernisme.nl

Over vermogensdensiteit: https://www.nuscalepower.com/projects/current-projects/united-states

Het citaat van Etienne Vermeersch komt van hier

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.