Een interview met de oprichters van Ecomodernisme Vlaanderen, deel twee.
Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 25 oktober 2020, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 410de aflevering van deze podcast.
QR-code om via Paypall Patrick en Bart te steunen in deze juridische strijd
Skepp heeft uw hulp nodig. Jullie herinneren je ongetwijfeld dat ik een jaar geleden opriep om geldelijke steun te geven aan twee skeppleden die gedagvaard werden door een bedrijfscoach. Wij hebben dat proces toen gewonnen, maar deze charlatan laat het daar niet bij en heeft beslist om in beroep te gaan. Hij is vast van plan om een juridische uitputtingsslag te voeren. Daarom roep ik jullie nog eens op om opnieuw Patrick Vermeren en Bart Van de Ven te ondersteunen door een bijdrage te geven om om de juridische kosten te dekken van het proces. Onze auteurs, Patrick Vermeren (56) en Bart Van de Ven (37) worden aangeklaagd door een multimiljonair een bedrijfscoach die kleine ondernemingen en zelfstandigen puur goud belooft – en zijn ‘Opleidingsinstituut’. Hij vervolgt Patrick en Bart wegens eerroof en vraagt nog steeds 400.000 euro schadevergoeding.
Op zaterdag 31 oktober is er het skepsis congres. het gaat deze keer online door als gevolg van corona. Onder andere Pepijn Van Erp, Marleen Finoulst en ikzelf worden er geïnterviewd tussen 12u15 en 13u. Je kan je inschrijven via de website van skepsis .
Enkele weken geleden heb ik de drie oprichters van ecomodernisme Vlaanderen geïnterviewd. Mensen die naar oplossingen zoeken voor het klimaatprobleem, maar anders dan waar de traditionele groene bewegingen zoeken.
Vandaag horen jullie het tweede deel.
Ik heb hen gevraagd hoe ze in het ecomodernisme terecht kwamen.
Volgende keer horen jullie wat onze ecomodernisten denken over de kostprijs van kernenergie.
Ondertussen staat de podcast Studio Ecomodernisme online, een link vind je in de notitiepagina
Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Haruki Murakami.
Murakami is een japanse schrijver.
Murakami zei
<blockquote>Denk er steeds aan dat discuteren en winnen neerkomt op het afbreken van het wereldbeeld van de person tegen wie je aan het discuteren bent. Het is pijnlijk om je wereldbeeld te verliezen. Wees dus steeds vriendelijk, zelfs als je gelijk hebt. </blockquote>
Wees de eerste om te reageren