Diner parlant: Van chocolade word je slimmer en andere voedingsmythes

Play

Op achttien februari organiseerde Skepp het Diner Parlant in Hasselt. Vijf heerlijke gangen en vijf boeiende toespraken over voeding en mythes. Wij namen het op en zenden deze vijf lezingen in vijf afleveringen uit.

Inleiding

Goeiedag, het is vandaag zondag 13 mei 2018, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 349ste aflevering van deze podcast.

Op achttien februari organiseerde Skepp het Diner Parlant in Hasselt. Vijf heerlijke gangen en vijf boeiende toespraken over voeding en mythes. Wij namen en vandaag horen jullie de laatste lezing. De heerlijke gerechten, samengesteld door de zoon van Skepp-bestuurslid Fred Waumans kunnen we u spijtig genoeg via deze podcast niet laten proeven. Misschien moet je volgend jaar ook maar gaan.

Vandaag horen jullie de vijfde lezing door Marleen Finoulst.

Marleen Finoulst is arts en wetenschapsjournalist. Enkele jaren terug won ze de zesde vijs en sindsdien is ze een trouw lid van Skepp. Ze beheert de website gezondheidenwetenschap waar ze wetenschappelijke achtergrond geeft over populaire gezondheidsberichten. De is ook hoofdredacteur van Bodytalk.

In deze aflevering spreekt ze over enkele onderwerpen uit haar nieuwe boek over voedingsmythes.

Om jullie te doen watertanden: deze toespraak werd voorafgegaan door Pastei met hertenwangetje, puree van pompoen en gaufrette van rode biet.

Smakelijk.

Diner parlant: Van chocolade word je slimmer en andere voedingsmythes

Het diner werd afgesloten met een Creatie van Belgische chocolade en een signeersessie door Marleen Finoulst die enkele fans gelukkig maakte.

Het citaat

Het citaat van vandaag komt van Neil deGrasse Tyson.

Tyson is een bekende Amerikaanse astronoom en wetenschapscommunicator. Hij wordt soms de zwarte Carl Sagan genoemd. Onlangs presenteerde hij een nieuwe reeks afleveringen van de iconische documentaire cosmos die in de vorige eeuw door Carl Sagan werd gepresenteerd.

deGrasse Tyson zei:

Een onderwerp is wetenschappelijk controversieel als het bediscuteerd worden door legioenen wetenschappers, niet wanneer het actief bediscuteerd worden door het publiek, in de pers of door politici.

Bronnen

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.