Uitreiking van de Skeptische prijzen 2015 (3)

Play

Op 17 mei heeft Skepp opnieuw zijn skeptische prijzen uitgedeeld. De jury besliste dit jaar om de skeptische put niet uit te delen, omdat niemand voldoende zijn best had gedaan. De zesde vijs is wel uitgereikt, en niet zomaar aan de eerste de beste. Stijn Bruers mocht deze prijs ontvangen omdat hij als milieuactivist, na een kritische evaluatie van de wetenschappelijke literatuur rond gentechnologie, zijn mening radicaal heeft veranderd nadat hij het bewijsmateriaal zag.

Inleiding
Paul De Belder
Paul De Belder luistert naar de antwoorden van Stijn Bruers

Goeiedag, het is vandaag zondag 26 juni 2016, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 276ste aflevering van deze podcast.
Op 17 mei heeft Skepp opnieuw zijn skeptische prijzen uitgedeeld. De jury besliste dit jaar om de skeptische put niet uit te delen, omdat niemand voldoende zijn best had gedaan. De zesde vijs is wel uitgereikt, en niet zomaar aan de eerste de beste. Stijn Bruers mocht deze prijs ontvangen omdat hij als milieuactivist, na een kritische evaluatie van de wetenschappelijke literatuur rond gentechnologie, zijn mening radicaal heeft veranderd nadat hij het bewijsmateriaal zag. Dat is op zich een stevige prestatie.
Vandaag horen jullie de dialoog met het publiek. De vragen vanuit het publiek zijn niet altijd zo goed van klankkwaliteit omdat er geen zaalmicro was. Ik heb bij het editen toch geprobeerd om het zo goed mogelijk te krijgen. Ik denk dat het over het algemeen wel te begrijpen is of af te leiden uit de antwoorden van Stijn.

Uitreiking van de Skeptische prijzen 2015
Het citaat
Het citaat van vandaag is van Daniel Kahneman.
Kahneman zei:

Niemand zou zeggen: “ik heb voor deze man gestemd omdat hij een stevigere kin heeft”, maar dit is in feite wat er gedeeltelijk wel degelijk gebeurt.

Bronnen

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.