Is er leven na de dood? (2)

Play
SimonBeck12
Simon Beck maakt figuren in de sneeuw.

Is er leven na de dood? Kunnen we daar iets over zeggen? Waarom geloven mensen in leven na de dood? En… wat is “leven na de dood” eigenlijk? Filosoof Johan Braeckman behandelt hier deze vragen. Dit is het tweede deel in deze serie.

Inleiding

Goeiedag, het is vandaag zondag 11 mei 2014, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 189ste aflevering van deze podcast. 

Is er leven na de dood

Vandaag horen jullie het tweede deel van de lezing van Johan Braeckman over de vraag of er leven na de dood is. Hier komt het:

Play

Vervolg met deel drie…

Het citaat

Het citaat van vandaag is van Richard Feynman. Als je Feynman niet kent, dan is dat een teken dat je nog niet alle afleveringen van deze podcast beluisterd hebt. Het wordt dus dringend tijd dat je daar iets aan doet. Feynman zei:

God is uitgevonden om mysteries uit te leggen. Altijd is God uitgevonden om die dingen uit te leggen die je niet begrijpt. Als je uiteindelijk doorhebt hoe iets werkt, krijg je een aantal wetten die je wegvoeren van God, je hebt hem niet meer nodig. Maar je hebt hem nog nodig voor andere mysteries. Daarom laat je hem het universum maar creëren. Want dat hebben we nog niet uitgevist. Je houdt hem om die dingen te begrijpen waarvan je denkt dat de natuurwetten ze nooit zullen uitleggen, zoals bewustzijn, of waarom je slechts een beperkte tijd leeft, leven en dood, en dies meer. God wordt altijd geassocieerd met dingen die je niet begrijpt. Denk daarom dus niet dat natuurwetten kunnen gezien worden als God, want die zijn uitgedokterd.

Meer

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.