Hoe corona de grenzen van onze gezondheidszorg en onze democratie heeft getest

Play

Onlangs schafte te Belgische overheid zowat alle coronaregels af. Een hele verademing voor veel mensen. De tijd zal uitwijzen of het voorbarig was. Maar hoe goed heeft België het ervan af gebracht om deze pandemie te lijf te gaan? Heeft ons land zich weer belachelijk gemaakt? Of valt het allemaal wel mee?

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 3 april 2022, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 430 ste aflevering van deze podcast.
Onlangs schafte te Belgische overheid zowat alle coronaregels af. Een hele verademing voor veel mensen. De tijd zal uitwijzen of het voorbarig was. Maar hoe goed heeft België het ervan af gebracht om deze pandemie te lijf te gaan? Heeft ons land zich weer belachelijk gemaakt? Of valt het allemaal wel mee? Was het een aanslag op onze democratie? Hadden we alles beter zijn gang laten gaan?
Bij de veertigste verjaardag van Liberas, het Liberaal Archief in Gent, maakte Dirk Devroey een analyse. En ik mocht hem opnemen. Vandaag horen jullie zijn conclusie.
Hoe Corona de grenzen van onze gezondheidszorg en onze democratie heeft getest
Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Joel De Ceulaer.
Het komt uit zijn boek: “Hoera de democratie is niet perfect”
De Ceulaer zei:

Let op, als het u niets kan schelen dat we af en toe een onschuldige medeburger in de gevangenis stoppen, omdat de rechtsstaat gaten vertoont – als u dus denkt: beter af en toe een onschuldige in de cel dan een gevaarlijke man op vrije voeten – besef dan dat het ú zou kunnen overkomen.

Bronnen

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.