Extremisme (1)

Play

Extremisme. We worden al bang van het woord alleen. Maar is extremisme altijd wel zo erg? Is, wat we extremisme vinden misschien cultureel bepaald? Hoe ontstaat extremisme, wat zijn de mechanismen die dit verstreken of die het kunnen temperen? Johan Braeckman onderzocht dit en geeft er lezingen over. Wij mochten zijn tryout opnemen.

Inleiding
Goeiedag, het is vandaag zondag 10 juli 2016, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 278ste aflevering van deze podcast.
Extremisme. We worden al bang van het woord alleen. Maar is extremisme altijd wel zo erg? Is, wat we extremisme vinden misschien cultureel bepaald? Hoe ontstaat extremisme, wat zijn de mechanismen die dit verstreken of die het kunnen temperen? Johan Braeckman onderzocht dit en geeft er lezingen over. Wij mochten zijn tryout opnemen. Vandaag horen jullie daar het eerste deel van.
Extremisme

Volgende keer spreekt Johan Braeckman over de oorzaken van extremisme.

Het citaat
Het citaat van vandaag komt van Sadiq Kahn.
Kahn is de nieuwe burgemeester van London. De kranten kopten toen “De eerste moslimburgemeester”, maar dat lijkt me een erg reductionistische etiket. Kahn is de zoon van een Pakistaanse buschauffeur. Hij is islamitisch opgevoed, maar wat zijn religieuze overtuiging op dit moment is, is niet duidelijk, en het lijkt erop dat het niet zo belangrijk is. In ieder geval is het duidelijk dat hij de seculiere waarden onderschrijft. Hij heeft duidelijk gesteld dat hij de burgemeester van alle Londenaars wil zijn. In DS weekblad stond er een zeer interessant interview met hem.
Het citaat van vandaag komt daaruit.
Sadiq Kahn zei:

Eremoorden zijn moorden, een gedwongen huwelijk is kidnapping en voor genitale verminking is geen plaats, hier niet en nergens.

Bronnen

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.