Zoeken naar een serieuze psychiater (3)

Play

Patrick Vermeren gaat op zoek naar deugdelijke psychiatrische therapieën. Dit is deel 3 in de serie waarin we voor de laatste keer op zoek gaan naar een ernstige psychiater.

Goeiedag, het is vandaag zondag 28 Augustus 2011, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 97ste aflevering van deze podcast. Deze aflevering kwam tot stand mede dankzij Rik Delaet en Patrick Vermeren. De muziek is van Niek Lucassen. Vandaag gaan we opnieuw verder op zoek naar een serieuze psychiater.

1. Ernstige psychiater gezocht

http://skepp.be/artikels/artikel-van-skepp/ernstige-psychiater-gezocht
De eerste aflevering van deze reeks vind je hier.
De tweede aflevering vind je hier.

De vierde en laatste aflevering vind je hier.

2. Het citaat

Het citaat van vandaag is van Isaac Newton.
Het is populair om te denken dat nieuwe wetenschappelijke theorien gevonden worden door een eenzame wetenschapper in zijn grauwe studeerkamer. Meestal denkt men dan aan mensen zoals Einstein, Darwin of Newton. Maar Einstein heeft de relativiteitstheorie opgesteld door zich te baseren op het werk van onder andere Laplace, Lagrange, Poincaré en Michelson. Het enige wat hij nog moest doen was alles samenbrengen en een nieuwe interpretatie opstellen. Darwin baseerde zich op werk van Lyell, Gartner, De Candole en zo verder. Je zal de namen wel tegenkomen als je naar “Over het ontstaan der soorten” luistert. En Newton bouwde verder op het werk van onder andere Copernicus, Galilei en Kepler.
Newton zei dan ook:

Indien ik verder kon zien, dan was dat omdat ik op de schouders van reuzen kon staan.

Tot de volgende keer.

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.