Als een gieter een religieus symbool was…

4 Reacties

 1. Jefke zei:

  lijkt op russels theepot 🙂

  29 februari 2012
  Antwoord
 2. ridelo zei:

  Ik kan me voorstellen dat in het Midden-Oosten met zijn chronisch watergebrek een gieter een voorwerp van verering kan worden. De wereld stevent niet alleen af op een tekort van beschikbare olie maar ook op een tekort aan drinkbaar water.

  1 maart 2012
  Antwoord
 3. Anonymous zei:

  Ah deze video (of ik noem het graag: 'reality check') heb ik eerder gezien (via reddit). Het is volgens mij een poging om religieuzen hun eigen doctrines voor hun hoofd te houden en met semi-satire het beeld te schetsen hoe wij (niet-gelovigen) religie zien, waarbij de kenmerken van hun religie nog duidelijk te herkennen zijn. Het ergste is dat het niet overdreven is en dat dit nog dagelijks gebeurt in een tijdperk waarbij letterlijk bijna alle kennis die we gewonnen hebben, toegankelijk is voor iedereen, het internet. Maar ik zie een lichtpuntje. Juist door de ontwikkeling van het internet en sociale media, voorspel ik dat het aantal religieuzen drastisch zal afnemen in 2-3 generaties. Ik ben zelf 19 en hoop bij te kunnen dragen om van deze anti-intellectualisme af te komen. Het mooiste is, het gaat vanzelf. Mensen zijn nieuwsgierig, zoeken het op en worden zelf wijs. Mooie oplossing voor indoctrinaties.

  24 juli 2012
  Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.