Diner parlant: Koriander, je houdt ervan of je haat het, Patrik Vankrunkelsven

Play

Op achttien februari organiseerde Skepp het Diner Parlant in Hasselt. Vijf heerlijke gangen en vijf boeiende toespraken over voeding en mythes. Wij namen het op en zenden deze vijf lezingen in vijf afleveringen uit.

Inleiding

Goeiedag, het is vandaag zondag 1 april 2018, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 346ste  aflevering van deze podcast.

 

Ik heb slecht nieuws en goed nieuws. Het boek Anders Leiden van Patrick Vermeren is niet meer te krijgen. De uitgever heeft hem teruggetrokken en de resterende exemplaren aan Patrick Vermeren terug gegeven. Enkele jaren terug hebben wij ook het boek ingesproken als luisterboek, dat te koop was via Luisterrijk. Dat was het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat ik toelating gekregen heb om het luisterboek gratis via onze website te verdelen. Een link naar de downloadpagina kan je vinden in de notitiepagina van deze aflevering.

 

Op achttien februari organiseerde Skepp het Diner Parlant in Hasselt. Vijf heerlijke gangen en vijf boeiende toespraken over voeding en mythes. Wij namen het op en vandaag horen jullie de lezingen na de tweede gang. De heerlijke gerechten, samengesteld door de zoon van Skepp-bestuurslid Fred Waumans kunnen we u spijtig genoeg niet laten proeven via deze podcast. Als je zelf restauranthouder bent, is het misschien een goed idee om deze aflevering af te spelen nadat uw klanten het voorgerecht verorberd hebben.

Vandaag horen jullie de voordracht van Patrik Vankrunkelsven.

Patrik Vankrunkelsven is in Vlaanderen bekend als ex-politicus die zich uit de politiek terugtrok om voor zijn kinderen te zorgen toen zijn vrouw overleed. Hij is arts en directeur van de het Belgische CEBAM: het Centrum voor Evidence BAsed Medicine. Tevens is hij de partner van Marleen Finoulst die enkele jaren geleden de zesde vijs won en jullie in de laatste aflevering in deze reeks zullen horen.

In deze aflevering spreekt hij over het kruid Koriander dat door sommige mensen zo geliefd is terwijl anderen vinden dat het naar zeep smaakt. Hij hoort bij die laatste groep.

Om jullie te doen watertanden: deze toespraak werd voorafgegaan door Maistortilla met pulled pork, avocado en, uiteraard koriander.

Smakelijk.

Diner parlant: Koriander, je houdt ervan of je haat het
Het citaat

Het citaat van vandaag komt van Geerdt Magiels die jullie vorige keer hoorden spreken.

Dit citaat komt uit zijn boek: Het Brein, honderd jaar na Freud.

De eeuwige twijfel van de wetenschap zit velen niet lekker. Zij willen de waarheid, ook als die met een grote W geschreven wordt of slechts op de intuïtie van een enkeling berust. Dat verklaart wellicht de alomtegenwoordigheid van ideeën of hypothesen zoals van Freud en zijn aanhangers.

Bronnen

De website van CEBAM waarvan Patrick Vankrunkelsven directeur is

De link naar de downloadpagina voor het boek Anders Leiden van Patrick Vermeren

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.