Luisterboeken

Het ontstaan der soorten van dieren en planten door middel van de natuurkeus

Het gratis luisterboek Het ontstaan der soorten van dieren en planten door middel van de natuurkeus van Charles Darwin, voorgelezen door Jozef Van Giel bij Librivox.

Download van Librivox

 

 

 

Lopen met Darwin logoVolg gratis loopinstructies terwijl wordt voorgelezen uit het boek Over het ontstaan der soorten van Charles Darwin. Bij de dertigste les kan je 5 kilometer lopen en heb je 12 hoofdstukken van Darwins boek beluisterd.

Abonneer via iTunes

 

 

 

Beknopte Uiteenzetting van de Theorie van Darwin over het ontstaan vder Plant- en diervormenHet gratis luisterboek Beknopte uiteenzetting van de theorie van Darwin over het ontstaan der plant- en diervormen van Charles Darwin, voorgelezen door Kattekliek

Download van Librivox

 

 

 

NatuurkeusDit is een tekening uit het boek Over het ontstaan der soorten. Met deze tekening illustreerde Darwin hoe evolutie te werk gaat. Onderdaan zie je een aantal voorouders van een bepaalde variëteit / ras / soort / geslacht / familie, enz… Daarboven zie je de stamboom. De horizontale as symboliseert variatie. Hoe verder twee letters horizontaal van elkaar staan, hoe meer verschillend ze van elkaar zijn. De horizontale stippellijnen stellen telkens een generatie voor. Een aantal lijnen lopen dood. Dat zijn lijnen van soorten die uitsterven. Darwin gebruikt in zijn boek deze tekening meerdere keren om telkens andere zaken te illustreren, maar het algemene idee komt telkens op deze basis terug. Maar soms is de basis een familie, dan weer verschillende rassen binnen een soort. En soms zijn de stippellijnen niet één generatie, maar een hele periode.

Bekijk de tekening door op de figuur of op deze link te klikken.

 

In Anders Leiden gaat Patrick Vermeren in op een aantal gangbare praktijken en uitgangspunten in het bedrijfsleven. Hij formuleert zijn bedenkingen over allerlei hete hangijzers zoals de toplonen van topmanagers, de discriminatie van vrouwen in leidinggevende posities, het gedweep met de jacht op talent, de gevaarlijke effecten van variabele beloning en bonussen, enzovoorts

Koop en download het boek via luisterrijk.

 

 

 

 

NKvdPlogoIn De Naakte Keizers van de Psychoanalyse, De Immunisatiestrategieën van een Pseudowetenschap beschrijft Maarten Boudry de verschillende strategieën die door verdedigers van de psychoanalyse gebruikt worden om zich te beschermen tegen de kritiek voor het gebrek aan bewijs van hun theorieën.

Maarten Boudry schreef deze tekst in het kader van zijn doctoraal proefschrift in de filosofie aan de universiteit van Gent. Hij kreeg voor zijn werk de thesisprijs van Skepp. Een prijs die uitgeloofd wordt voor eindwerken die een pseudowetenschappelijk thema kritisch onderzoeken. Wij hebben er een luisterboek van gemaakt en alle audiobestanden kan je gratis downloaden via deze RSS link. Of als je liever leest vind je het boek hier in pdf formaat of in EPUB formaat. Of abonneer via iTunes.

 

De Vorst Niccolò MachiavelliIn De Vorst geeft Niccolò Machiavellie een reeks raadgevingen aan voor vorsten over hoe ze hun staat moeten besturen. De voornaamste bezigheid van de vorst moest volgens hem het bemachtigen, consolideren en in stand houden van zijn macht zijn. Hij was vol bewondering voor grote staatsmannen, omdat ze eenheid, orde, vrede en voorspoed brachten voor de bevolking. Hij maakte een onderscheid tussen de heersers en het volk; tussen degenen die willen heersen en degenen die niet beheerst willen worden.

Wij hebben het boek ingesproken bij Librivox.org. Je kan alle audiobestanden en een iTunes, Torrent of RSS-abonnement vinden op deze link.