Abonneren op iTunes. Evidence Based Management

Dit boek mag zeker niet ontbreken in je bibliotheek!
Om je discussies te funderen:

Het boek: 'Encyclopedie van de Skepticus' is nu te koop! Klik op de afbeelding om te bestellen
Web Site Hit Counter
HTML Hit Counter

Een Podcast is een soort radioprogramma op het internet. Het bestaat uit een geluidsbestand dat meestal opgeslagen wordt in een MP3 formaat.

Je kan een podcast rechtstreeks downloaden vanuit een website op het internet. Dan kan je het op je PC beluisteren. Maar de volgende mogelijkheden zijn veel interessanter:

Je kan het kopiëren op een MP3 speler en dan beluisteren tijdens het joggen, fietsen, wandelen of strijken. (vul maar aan).

Je kan het branden op een CD-ROM of kopiëren op een USB-stick of SD-kaart. Als je in je autoradio CD-roms kan gebruiken of een USB-stick of SD-kaart kan lezen, dan kan je ernaar luisteren in plaats van tijd te verliezen in de file naar Brussel. Dat is de manier waarop ik met dit medium in contact gekomen ben.

Het probleem met deze aanpak is dat je regelmatig naar alle websites van je favoriete podcasts moet surfen om te kijken of er een nieuwe aflevering ter beschikking is. Daarom kan je je beter abonneren op een podcast. De meeste (en deze ook) zijn gratis. Daarvoor moet je volgende zaken doen:

Om te beginnen moet je iTunes op je PC te installeren. (bij een Mac moet je niets doen). Dat kan je gemakkelijk via volgende link https://www.apple.com/benl/itunes/

Abonneren op de podcast Kritisch Denken via iTunes.
  • Om op deze podcast te abonneren, moet je op het paarse figuurtje hiernaast of in de titelbalk van deze website drukken. iTunes zal automatisch opstarten en je zal de intropagina van deze podcast zien.

  • Als je dan drukt op de knop “Abonneren” zal iTunes deze podcast toevoegen aan de lijst podcasts waarop je geabonneerd bent. Het zal onmiddellijk de lijst van alle beschikbare afleveringen opladen en de laatste aflevering ophalen.


  • Nu zal iTunes automatisch zoeken naar nieuwe afleveringen telkens je iTunes opstart. Als je op meerdere podcasts geabonneerd bent, dan zal iTunes ze allemaal zelf in het oog houden.

  • Tenslotte moet je in naar de menu “Podcasts” gaan dat je op de linker zijbalk van iTunes kan vinden. Daar krijg je een overzicht van alle podcasts waarop je geabonneerd bent. Van daaruit kan je de verschillende afleveringen gewoon Kopiëren naar een CD-Rom of een USB-stick of MP-3 speler. Daarvoor open je in Windows verkenner het venster van de MP3-speler, USB-stick, CD-rom of SD-kaartgeheugenkaart en gewoon met drag en drop. (met de muis de aflevering vastpakken en loslaten in de MP3 speler.

Als je een iPod hebt gaat het nog gemakkelijker, want dan kan je automatisch synchroniseren.

itunespodcasts (81K)