Abonneren op iTunes. Evidence Based Management

Dit boek mag zeker niet ontbreken in je bibliotheek!
Om je discussies te funderen:

Het boek: 'Encyclopedie van de Skepticus' is nu te koop! Klik op de afbeelding om te bestellen
Web Site Hit Counter
HTML Hit Counter

Wat is een Weblog ?

Een weblog, ook wel blog genoemd, is een website waarop regelmatig - soms meerdere keren per dag - nieuwe bijdragen verschijnen en waarop de geboden informatie in omgekeerd chronologische volgorde (het nieuwste bericht verschijnt als eerst) wordt weergegeven. (Dit komt uit: http://nl.wikipedia.org/wiki/Blog)

Weblog is eigenlijk een samentrekking van Web (World Wide Web) en logboek. Het is dus een soort dagboek op het web. Ik gebruik dit vooral om de tekst die ik tijdens mijn podcasts voorlees te publiceren en om een link naar mijn podcast ter beschikking te stellen zodat wie niet via iTunes wil werken via deze weg toch kan luisteren of lezen wat ik te zeggen heb.

 Wat is RSS

Als je voor mijn blog kiest in plaats van te abonneren op mij podcast via iTunes, dan zit je natuurlijk weer met het probleem dat je regelmatig naar mijn blog moet gaan kijken om te zien of ik iets nieuws gepost heb. Een oplossing daarvoor is door je te abonneren via RSS. RSS (staat voor “Real Simple Syndication” of in het Nederlands “Echt Eenvoudige Inschrijving”) is een manier om ervoor te zorgen dat een bepaalde website je automatisch verwittigt wanneer er iets nieuws in voorkomt. http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS

Zo kan je je via RSS inschrijven op een nieuwssite van je favoriete krant. Het RSS systeem zal je dan automatisch berichten van de laatste nieuwtjes. Om in te schrijven op een RSS-feed, moet je op de website waarop je wil inschrijven op dit icoontje drukken:
De berichten die je door RSS worden doorgestuurd heten “RSS-feed”.

Om dat te kunnen doen heb je echter een programma nodig dat die RSS-feeds kan lezen en tonen. Er bestaan een hele hoop oplossingen maar ik geef er hier Drie, waarvan er één mijn favoriet is:

De eerste bestaat erin om de home pagina van Google “meer”->”readers” te selecteren. Die zal alle nieuwe berichten uit de websites publiceren waarop je geabonneerd bent tonen.

De tweede besteaat erin een E-mail-feeder te gebruiken. Dat is een programma op het internet dat je E-mails stuurt met alle nieuwe berichten uit de sites waarom je geabonneerd hebt. Een voorbeeld daarvan is: http://www.shootthebreeze.net/blogalert/index.php

De derde en mijn favoriet is “Webclips”. Dat is een gadget van Google Desktop. Het eerste dat je moet doen is Google Sitebar installeren. Dat is een programma dat je kan vinden door op de Google pagina door op de link te klikken “meer” -> “en nog veel meer”. Op die bladzijde druk je op “Desktop”. Met dit ikoontje:


Eenmaal de zijbar geïnstalleerd, kan je daar Webclips als gadget op plaatsen. Zo zie je daar dan voortdurend alle laatste aanpassingen van je favoriete websites.