Het Denkgelag: van Aap tot Robot (4)

Play
Philippe van Nedervelde
Philippe van Nedervelde op Het Denkgelag

In tijden van Google Glass, 3D-printers en genetische tests via internet, worden we almaar meer geconfronteerd met de onstuitbare ontwikkeling van nano- en biotechnologie. Hoe moet onze samenleving daarmee omgaan? Publieke opvattingen schommelen tussen twee extremen: de angst voor het ‘onnatuurlijke’ en het ongebreideld optimisme. Volgens deze laatste ideologie, het transhumanisme, zal en moet de mens zijn eigen beperkingen overstijgen. Technologie zal ons leven gezonder, sterker, slimmer en langer te maken.

Zullen we binnenkort onze evolutie in eigen handen nemen? Lonkt het eeuwige leven? Worden we cyborgs: half-mens, half-robot? Wat zijn de praktische en de ethische bezwaren? Hierover discussiëren we met Kris Verburgh, Pieter Bonte, Martijntje Smits en Philippe van Nedervelde. De moderator is Brecht Decoene.

Het Denkgelag: van Aap tot Robot
Pieter Bonte
Pieter Bonte op Het Denkgelag

Goeiedag, het is vandaag zondag 15 februari 2015, ik ben Jozef Van Giel en dit is de 220ste aflevering van deze podcast. Vandaag horen jullie het vierde deel van ”Van Aap tot Robot”, met de reacties van het panel op enkele publieksvragen.

Het citaat
Het citaat van vandaag komt van George Bernard Shaw. Shaw was een Ierse toneelschrijver en socialist. In 1925 won hij de nobelprijs voor literatuur. Shaw zei:

Het allergrootste probleem met communicatie is de illusie dat ze heeft plaatsgehad.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.